İTÜ’de İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yılında Mehmet Akif Ersoy Anıldı
Mar 15, 2018

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü ve marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 145. yılı, İTÜ Rektörlüğü ve Türk Dili Bölümü Başkanlığı ile birlikte düzenlenen program ile anıldı.

istiklal-marsi-kabulu (1)

Ayazağa Yerleşkemiz Elektrik Elektronik Fakültesi İdris Yamantürk Konferans Salonu’nda 12 Mart 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personel katıldı.

istiklal-marsi-kabulu (2)

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını İTÜ Türk Dili Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Aslı Kantarcı yaptı. Fotoğraflarla Mehmet Akif Ersoy’u anlatan Kantarcı, İstiklal Marşımızın şairinin hayatına dair katılımcıları bilgilendirdi.

istiklal-marsi-kabulu (3)

Türk Dili Bölümü Başkanlığı öğretim üyelerimizden Öğr. Gör. Hasan Ulucutsoy ve Öğr. Gör. Hamide Aliyazıcıoğlu’nun “Savaş Edebiyatımız ve Mehmet Akif” ve “Mehmet Akif’i Anlamak” konulu sunumlarının ardından etkinlik sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi