TÜBİTAK Yarışması İTÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı
Mar 17, 2018

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, bu çalışmaları yönlendirmek ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 49’uncu kez düzenlediği “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul-Avrupa Bölge Yarışması” ödül töreni, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDMK) gerçekleşti.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (1)

Törene İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Ömer Avcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Macit, Saha İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat’ın yanı sıra öğrenci aileleri ve öğretmenleri de katıldı.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (2)

Programın açılış konuşmasını yapan İTÜ Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul-Avrupa Bölgesi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol; “TÜBİTAK, geleceğin bilim adamlarını bulmak ve yetiştirmek adına birçok alanda proje yarışmaları düzenlemektedir. Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDED) 2017-2018 öğretim yılında 12 farklı dalda ve 12 ayrı bölgede bu yarışmayı düzenlemiştir.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (3)

Öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı, coğrafya, biyoloji, fizik, kimya, matematik, pisikoloji, sosyoloji, tarih, kodlama, teknolojik tasarım ve değerler eğitimi dallarında toplam 985 farklı projeyle bu yarışmaya katılmışlardır. Proje raporu üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 100 farklı proje, 12-14 Mart tarihleri arasında İTÜ SDMK’da sergilenmiştir.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (6)

Jürimiz tarafından birebir konuşularak derecelendirilmiş ve içlerinden seçilen finalistler Antalya’da yapılacak olan final sergisine gitmeye hak kazanmışlardır. Sizleri şimdiden tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz.” diyerek sözlerini tamamladı.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (5)

Açılış konuşmasından ardından Antalya’da yapılacak olan final sergisine gitmeye hak kazanan öğrenciler, 12 dalda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini protokolün elinden aldı. Program ödül töreninin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

tubitak-liselerarasi-yarisma-2018 (4)

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi