Makinistanbul’18 Mühendis Adaylarını Sektörle Buluşturdu
Mar 19, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübünün (EPGİK) bu yıl 13. kez düzenlediği mesleki gelişim zirvesi “Makinistanbul” 5-6-7 Mart 2017 tarihlerinde İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

makinistanbul-2018 (3)

Türk Otomobil Fabrikası A.Ş (TOFAŞ) ana sponsorluğundaki “Geleceğinle Arandaki Köprü” mottosuyla yapılan etkinlik boyunca öğrenciler sektörün önde gelen firma yetkilileri ile bir araya geldi.

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesinde 3 gün boyunca süren organizasyon katılımcılara, kariyer hedeflerini belirleme, geleceklerine yön verme, yetkinliklerini test etme, başarıya giden yolda önlerindeki engelleri yıkma, gerçeklerini hayallerine yaklaştırma fırsatları sundu.

makinistanbul-2018 (4)

Yarışmalar, workshoplar ve paneller

13. Makinistanbul kapsamında alanlarında uzman kişiler sektörlerdeki teknoloji trendleri konulu paneller ile öğrencilerle iş dünyasının liderlerini buluştu. Aynı zamanda ödüllü mühendislik yarışmaları, vaka ve atölye çalışmaları, ürün simülasyonları ile de katılımcılar bilgi birikimlerini, mühendislik becerilerini, yönetim yeteneklerini test etme, teorik eğitimlerini uygulamaya dökebilme imkânı buldu.

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi koridorlarında katılımcı firmaların açtıkları stantlar da şirket profesyonelleri ile bir araya gelen mühendis adayları, bireysel gelişimleri ve kariyer hedefleri hakkında bilgi alışverişi yaparak samimi sohbetler gerçekleştirdi.

makinistanbul-2018 (1)

Otomotiv, Havacılık ve Uzay Sanayinin Enleri İTÜ’deydi

Otomotiv Paneli’ne Tofaş, Honda, Renault ve Mercedes Benz yetkililerinin katılımının ardından MAKİNİSTANBUL18’in son gününde ise savunma sanayinin önemli şirketleri ağırlandı. Roketsan, General Electric ve TEI’nin katılımlarıyla Havacılık ve Savunma Sanayi paneli gerçekleştirildi. Panelde şirketlerin Ar-Ge departmanlarından sorumlu mühendisler katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Şirketlerin, faaliyet gösterdikleri alanlarda yaptıkları çalışmaları, ürünleri, ürünlerinin çalışma prensiplerini, gelişen teknoloji ile beraber sistemlerinin uğradığı değişiklikleri öğrencilere aktardı. Özellikle kariyerlerine Ar-Ge departmanında çalışmalar yaparak devam etmek isteyen öğrenciler için iyi bir fırsat niteliği taşıdı.

Yarışma temelli etkinlikler ise öğrenciler mühendislik becerilerini test ederken; şirketler, işe alım sürecinde gerçekleştirdikleri mülakatları farklı bir formatta, yaptıkları gözlemlere dayanarak gerçekleştirebilme, potansiyel çalışanlarını yakından tanıyabilme olanağı buldu.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi