Ukrayna-Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Koordinasyon Merkezi Web Sitesi Yayında
Mar 28, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Ukrayna’nın Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü (NTU ‘KhPI’) arasında geçtiğimiz ay imzalanan protokol ile açılışı yapılan Ukrayna-Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Koordinasyon Merkezi çalışmalarına yeni açılan web sayfasından ulaşılabilecek.

Ukrayna merkezli açılan, İngilizce ve Rusça dillerinde hazırlanan web sitesi iş birliği kapsamında yapılacak çalışmaları haberleri ve duyuruları içeriyor. Yenilikçi teknolojileri kapsayan çalışmaların uluslararası düzeyde duyurulmasını imkân sağlayacak web sitesine buradan adresinden erişilebiliyor.

Bilimsel iş birliğinde online köprü

Ukrayna-Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi, NTU "KPI" ve İTÜ arasında eğitim, araştırma, geliştirme alanlarını kapsayan iş birliği protokolü 2017 yılı Temmuz ayında imzalanmıştı. Ukrayna -Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezinin açılışını ise geçtiğimiz ay Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, NTU "KhPI" Rektörü Prof. Dr. Sokol E.I. birlikte yapmıştı. Yayına alınan web sitesi ile Türkiye ve Ukrayna arasındaki bilimsel iş birliğinde online köprü görevi üstleniyor.

Merkezde yenilikçi teknolojilerin araştırma ve geliştirilmesi özellikle elektronik, mühendislik, havacılık gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Merkezin, akademisyen değişimine, filiz fikirlerin ve start-up’ların orada yeşermesi, ticarileşebilecek olan bazı bilgilerin o merkez üzerinden yapılanmasına katkı sunması bekleniyor. İTÜ’nün yurtdışı kuluçka merkezi ayaklarından olacak mekan, aynı zamanda teknoloji transferinin yapıldığı merkez olarak öne çıkıyor.