Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümünde Denizcilik Fakültemiz Çanakkale’de
Mar 29, 2018

Denizcilik Fakültemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi andı. Fakültemizin Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Pelin Bolat, İTÜ KKTC öğretim elemanı Cumali Seçkin Mengeçin’in yanı sıra öğrencilerin ve idari personelin katıldığı Çanakkale gezisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anıldı.

denizcilik-fak-canakkale-2018 (4)

MTA SİSMİK-1 Eğitim Gemisi Çanakkale’de

Fakültemize ait MTA SİSMİK-1 Eğitim Gemisi ile 15 Mart’ta fakültemizden denize açılan kafilemiz, 16 Mart sabahında Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti tarafından tahsis edilen Çanakkale Merkez İskelesi’ne yanaştı. Kafileyi, ilk olarak Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü Bahattin Sevgi karşıladı. İTÜ kafilesi, 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin sağladığı rehber eşliğinde Mehmetçik Anıtı, Tabyalar, 57. Alay ziyaret etti. Burada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Kafilemiz, buradaki anma töreninin ardından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni ziyaret etti.

denizcilik-fak-canakkale-2018 (3)

Gezinin bir sonraki adımında Çanakkale Deniz Trafik Kontrol Merkezi Hizmetleri Müdürü Kaptan Rıdvan Gezgin’i ziyaret eden kafile, düzenlenen seminere de katıldı. Çanakkale Boğazı ve Türk Boğazları bölgesinde oluşan deniz kazaları, boğaza ait veriler ve ölçüm istasyonları ile kazalarda ve denizde olabilecek çevresel tehlikeler ve bunların önlenmesi üzerinde duruldu. Trafik kontrol ve işlemleri öğrencilere anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi. Gelibolu Pilot Merkezi ziyaret edilerek burada öğrencilere yapılan işlemler anlatıldı.

denizcilik-fak-canakkale-2018 (2)

Dur Yolcu Anıtı Önünde Saygı Duruşu

Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’ya yapılan ziyaretin ardından 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ekrem Şanver Çelik ve öğretim görevlileri gemimizi ziyaret etti. Dur Yolcu Anıtı önlerinde de denize çelenk bırakıldı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 18 Mart Pazar günü MTA Sismik-1 Gemisi Fakültemiz rıhtımına yanaştı.

denizcilik-fak-canakkale-2018 (1)

Denizcilik Fakültemiz geleneklerine uyarak hem zaferin mimarı şehitlerimizi andı hem de öğrencilerimiz gemi üzerinde uygulamalı eğitimler aldı. İTÜ ailesi olarak biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.