Altın Arı Ödülleri Sahiplerini Buldu
Nis 05, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Altın Arı Ödülleri, 5 Nisan 2018 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

altin-ari-odul-toreni (10)

Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla hem ülkemize hem de üniversitemize önemli katkıları bulunan ve Üniversitemiz Senatosu tarafından isimleri belirlenen kişi ve kuruluşlara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. 245.yıl Altın Arı Ödül Töreni’ne, ödül alacak isimlerin yanı sıra aileleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve çok sayıda davetli katıldı. Tören “A’ dan Z’ ye İTÜ” video gösterimi ile başladı.

altin-ari-odul-toreni (4)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, törende yaptığı konuşmada “Teknik Üniversite Türkiye’dir ve desteklendikçe Türkiye için yeni yollar açan bir üniversitedir. Üniversitemizin birikimine, köklerine, tarihine ve en önemlisi geleceğine sahip çıktığı için tüm İTÜ mezunlarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

altin-ari-odul-toreni (2)

Bu yılın ödül alan 6 ismi

Karaca, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen Altın Arı Ödül Töreni’nde İTÜ’nün 245. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Altın Arı Ödülü, gerek yaptığı işlerle İTÜ’lülere örnek olacak gerekse üniversitemize katkıları ve kurdukları güçlü bağ ile mezunlarımızı motive edecek isimlere veriliyor.” bilgilerini verdi.

Birçok kritere göre belirlenen Altın Arı Ödülü’nü almanın, ülkesine ve İTÜ’ye her daim hatırlanacak faydalarla iz bırakmak anlamına geldiğini anlatan Karaca, ödüle layık görülen isimlerle ilgili şunları kaydetti:

“Bu yıl 6 kıymetli İTÜ’lüye ödüllerimizi takdim edeceğiz. İsimleri yan yana geldiğinde aslında Teknik Üniversite’nin Türkiye’nin bir yansıması olduğunu kanıtlayan isimler onlar. Bürokrasi, iş dünyası ve sanat; tümünde ödül alan İTÜ’lüler olması, bizler için büyük gurur.

Lutfi-elvan-altin-ari-2018 (2)

1983 İTÜ Maden Fakültesi mezunu Kalkınma Bakanımız saygıdeğer Lütfi Elvan, kamuda farklı kademelerde edindiği deneyimleri 2011 yılından bu yana siyasette üstlendiği önemli görevlere aktarıyor. Yurt dışında yaptığı iki ayrı yüksek lisans ile hem akademik gelişim hem de profesyonel başarı adına ‘Teknik Üniversiteli’ olmasından onur duyuyoruz.*

altin-ari-odul-toreni (6)

Şenpiliç Gıda Onursal Başkanı, 1958 İTÜ İnşaat Mezunu olan kıymetli mezunumuz Haşim Gürdamar ise aslında alanında çalışma yürüten bir mühendisken 70’li yıllarda gıda sektörüne girmeye karar vermiş. Ülkemizin en büyük 100 sanayi kuruluşundan birini ekonomimize kazandırarak, İTÜ’lülerin her alanda başarılı olacak donanımla yetiştiğinin en gurur verici kanıtlarından biridir kendisi.”

altin-ari-odul-toreni (7)

"Geçmiş ve geleceği birleştiren köprüyüz"

Karaca, MAPA A.Ş. Onursal Başkanı Keskin Keser’in 1963 İTÜ Makine Mühendisliği mezunu olduğunu ifade ederek, “Sayın Keser, otomotiv sektörünün gelişimi adına ilklere imza atan bir isim. Makine Mühendisliği alanında Türkçe literatürün gelişmesine yaptığı katkıyla da ayrıca gurur kaynağımız. Kendisine İTÜ Fahri Doktorası da takdim edilmişti.” ifadelerini kullandı.

altin-ari-odul-toreni (8)

Koloğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kolin Enerji Yatırmları A.Ş. ve bünyesindeki şirketlerin yönetim kurulu başkanı Naci Koloğlu’nun, 1968 İTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu olduğunu belirten Karaca, “Sayın Koloğlu, başta baraj projeleri olmak üzere ülkemizin enerjideki gelişimine yönelik yatırımlarda önemli görevler üstlendi. Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapması, İTÜ’lülerin sivil toplum nezdinde temsilinde önemli bir adımdı.” diye konuştu.

altin-ari-odul-toreni (9)

Altın arı ödülüne layık görülen, İTÜ’ye katkı sunan Öncü Grup ve onlara bağlı Tacirler Vakfı’na da teşekkür eden Karaca, “Bugün kendilerine takdim edeceğimiz Altın Arı Ödülü, Tacirler Ailesi’nin Teknik Üniversite’nin gelişimine yönelik adımlara alicenaplıkla verdikleri desteğe anlamlı bir taltif sunma isteğimizin yansımasıdır.” dedi. Tacirler ailesinden Nermin Tacir, İsmail Tacir ve Ziya Tacir’e ödülleri takdim edildi.

altin-ari-odul-toreni (5)

İlk Defa Verilen Türk Müziği Hizmet Ödülü İnci Çayırlı’nın

Teknik Üniversite 2018’de bir ilke daha imza attı. Bu yıl itibariyle verimeye başlanan Türk Müziği Hizmet Ödülü’ne İnci Çayırlı layık görüldü. Ödülü takdim eden Rektörümüz: “Bugün, müziğimiz için çok kıymetli bir isim aramızda. Kendisini ağırlamak bizler için gururdur. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarımızda verdiği eğitimlerin yanı sıra korolarımızda şeflik ve sanat yönetmenliği de yapan, Devlet Sanatçısı Sayın İnci Çayırlı’ya Türk Müziği Hizmet Ödülü’nü takdim etmek büyük bahtiyarlık olacak.” ifadelerini kullandı.

Karaca, köklü bir kurum olmanın, geçmiş ve gelecek köprüsünü güçlendirmeyi zorunlu kıldığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu da mezunların hem kendi aralarında hem de üniversiteleri ile sürekli ve verimli bir ilişki kurmalarından geçer. İTÜ’lülerin arasında vefa, dostluk ve paylaşıma dayalı bir iletişim olmalı. Birbirimizden beslenmeli ve içinden yetiştiğimiz bu çatıya değer katmalıyız.

altin-ari-odul-toreni (1)

Ödül sahibi kıymetli konuklarımıza huzurlarınızda şahsım ve üniversitem adına teşekkürlerimi arz etmek isterim. Teknik Üniversite Türkiye’dir ve desteklendikçe Türkiye için yeni yollar açan bir üniversitedir. Buranın birikimine, köklerine, tarihine ve en önemlisi geleceğine sahip çıktığı için tüm İTÜ mezunlarına şükranlarımı sunuyorum.”

Ödül program kapsamında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı sanatçıları izleyicilere müzik dinletisi de sundu.

altin-ari-odul-toreni (3)

* Bakan Elvan’ın programında meydana gelen bir son dakika değişikliği nedeniyle kendisine Altın Arı Ödülü 21 Nisan 2018 tarihinde takdim edilmiştir.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi