Springer Nature Yazar Çalıştayı Yoğun İlgi Gördü
Nis 06, 2018

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Springer Nature Yayınevi iş birliğiyle Springer Nature Yazar Çalıştayı düzenlendi.

kutuphane-calistay-2018 (1)

Üniversitemiz, akademik yayın hazırlama süreçleriyle ilgili düzenlediği toplantılara bir yenisini daha ekledi. İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Springer Nature Yayınevi iş birliğiyle düzenlenen “Springer Nature Yazar Çalıştayı”, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, İTÜ ve farklı kurumlardan gelen 100’ün üzerinde akademisyen, doktora ve yüksek lisans öğrencisi katıldı. Toplantının açılış konuşmalarını Springer Kıdemli Editörü Dr. Nabil Khélifi ve Springer Nature Lisanslama Müdürü Şahin Giray yaptı. Dr. Khélifi, sunumunda uluslararası dergilerde başarılı makale yayınlamanın ve alanlarındaki etkilerini en üst düzeye çıkarabilmenin yollarını anlattı. Khélifi ayrıca akademik yayıncılık, etkili yazım stratejileri ve etik kurallar hakkında da bilgilendirme yaptı. Çalıştayda, bilimsel araştırmaların yayınlanması ile ilgili tüm süreçler ele alındı.

kutuphane-calistay-2018 (2)

Dr. Nabil Khélifi kimdir?

Tunus’ta bulunan Sfax Üniversitesi’nden Doğal Bilimler alanında lisans ve Yeryüzü ve Çevre Bilimleri alanında yüksek lisans derecesi aldı. Kiel Üniversitesi’nde deniz yer bilimleri alanında doktora çalışmalarına devam etti. Kariyerine 2014 yılından itibaren, Springer Nature’ın bir parçası olan Springer ile devam etti. Kıdemli Yayın Editörü Khélifi, yayın çıktısı ve kalitesinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla eğitim seminerleri veriyor. Dr. Khélifi, Tunus’ta bulunan Carthage Üniversitesi’nde ve Suudi Arabistan Krallığı’nda bulunan King Saud Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisidir. Dr. Khélifi’nin çeşitli ödülleri bulunuyor.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi