İTÜ’lü Rock Müzik Severler Bu Festivalde Buluştu
Nis 13, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rock Kulübü tarafından 3-4 Nisan tarihlerinde Ayazağa Yerleşkemizde “19. İstanbul Rock Festivali” gerçekleştirildi.

rock-festivali-2018 (1)

İTÜ Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Kültür ve Sanat Birliği Binası Oditoryum (Büyük Salon)’da gerçekleştirilen festival, 2 gün boyunca söyleşiler ve konserlerle İTÜ’lü rock müziği tutkunlarını bir araya getirdi. 8 yerli rock müzik grubunun ve 2 müzisyenin performanslarını sergilediği festivalde, Mikrotonal Gitar’ın mucidi Tolgahan Çoğulu ve 50’nci yaşına girmiş Moğollar grubundan Türk rock müziğinin usta sanatçısı Cahit Berkay ile söyleşiler de yer aldı.

“Alternatif rock”tan “Folk metal”e geniş yelpazede rock müzik sunuldu

Festivalin ilk gününde “Tolgahan Çoğulu ile Mikrotonal Gitar” söyleşisinin ardından, 163, Yeni Meta, Nebula, Hack The Fool ve Yaşru grupları sahne aldı. İngilizce alternatif rock, grunge ve punk rock tarzı ile alkış toplayan “Hack the Fool” ile folk metal tarzında çalan “Yaşru” festivalin ilk gününde büyük beğeni topladı.

rock-festivali-2018 (2)

Türk rock müzik tarihinin ustalarından Cahit Berkay da festivaldeydi

İTÜ Rock Kulübü tarafından ücretsiz olarak organize edilen festivalin ikinci günü, Cahit Berkay söyleşisi ile başladı. Rock müziğinin 50 yıllık grubu Moğollar’ın üyesi Berkay, “Yaptığın müziğin daima özgün olması gerekiyor. Benim beslenme çantamda çocukluğumdan beri türküler vardır. Beslenme çantasını şöyle tarif ediyorum, hangi mesleği yapıyor olursanız olun, mutlaka kendi kültürünüzle haşır neşir olmanız lazım. Kendi kültürünüzü özümsemeniz gerekir. Bu nedir? Şairleri, yazarları okuyacaksın. Türk sanat müziğini az da olsa biraz tanıyacaksın. Türküleri öyle iyi tanıyacaksın. Ruhi Su’yu, Nazım Hikmet’i tanıyacaksın, Yaşar Kemal’i okuyacaksın. Bunları beslenme çantanda taşıdıkça, beslendikçe, sonrasında içinden çıkacak ezgilerin, yani sanatsal ürün dediğimiz şeylerin özgünlüğü ortaya çıkar. Moğollar’da da öyle, bende de öyle. Belki de 50 yıldır ayakta kalmanın reçetesi de burada yatıyor.” sözleriyle rock müziğine gönül veren öğrencilerimize seslendi. Gelecek konserlerinden tüyolar da veren Cahit Berkay tüm öğrencilerimize ülkemizin en seçkin okullarından birinde okuduklarını belirterek, başarılar diledi. Sözlerine “Sevmekten ve sevilmekten hatta sevgiyi de paylaşmaktan kaçınmayın. Bunlar bizim önemli değerlerimiz, bir tek sevgidir herşeyin üstesinden gelecek. Sevgiyle kalın...” diyerek son veren Cahit Berkay’ın ardından müzik grupları sahnede yerini aldı. Punk Rock tarzıyla Padme, Su Akar Deli Bakar albümüyle çıkış yakalayan Ahmet Ali Arslan, İTÜ Rock Kulübü çatısı altında bir araya gelen Sopa, İstanbul’lu stoner rock ikilisi Gettodan Çıkış ve festivalin kapanışında da, uzun yıllar Bulutsuzluk Özlemi üyesi olan Deniz Demiröz, rock severlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşattı.