Frizbi Teknik, Oyunun Ruhunu Biliyor
Nis 20, 2018

Avrupa’da yer alan üniversite ultimate frizbi takımlarının katıldığı 10. University Ultimate Tournament’da (UUT’18) elde ettiği başarılarla Frizbi Teknik takımımız İTÜ’ye 2 kupayla döndü.

frizbi-basari-2018 (3)

Üniversitemiz spor takımlarından Frizbi Teknik, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde 31 Mart - 1 Nisan 2018 tarihlerinde 10.su düzenlenen University Ultimate Tournament'a katıldı. Amsterdam Öğrenci Ultimate Frizbi Takımı’nın (NUTS) ev sahipliği yaptığı UUT’18 boyunca ülkemizi temsil eden takımımız, Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda üniversitelerinin ultimate frizbi takımlarıyla karşılaştı.

Frizbi Teknik, turnuvanın ilk gününü yenilgisiz tamamladı

University Ultimate Tournament 2018’e katılan takımımız, ilk gün maçlarında Belçika’dan KUL Ultimate, Almanya’dan Jogubars ve Frizzly Bears ve Hollanda’dan UTKA Ultimate takımları ile karşılaştı. Oynadıkları 4 maçı, 3 galibiyet 1 beraberlik ile tamamlayan Frizbi Teknik, İTÜ’yü gururlandırdı.

frizbi-basari-2018 (1)

Frizbi Teknik'in ilk gün maçlarından elde ettiği skorlar:

FT 11- 9 KUL
FT 12- 3 Jogubars
FT 12- 5 UTKA
FT 12-12 Frizzly Bears

Turnuva 2.’liği ve “Oyunun Ruhu” Frizbi Teknik’in

Bu yıl üçüncü kez turnuvaya katılan takımımız, UUT’18’de ikinci gün oynadığı çeyrek ve yarı final maçlarının ardından Belçika’nın De Vinci takımıyla kıyasıya bir final maçı oynadı. Çekişmeli geçen maçın universe sayısını (maçın son sayısındaki berabere olma durumu) kaybederek, turnuvanın ikincisi oldu. Ayrıca ultimate frizbi sporunun en önemli ödülü olan 'Spirit of The Game/Oyunun Ruhu' kategorisinde de birinci olarak İTÜ'ye 2 kupa getirdi.

İkinci gün skorları:

FT 7- 7 De Vinci
FT 12-5 UCL
FT 13-4 UFC

frizbi-basari-2018 (2)

Ultimate frizbi nedir?

7 kişilik iki takımın, 175 gram ağırlığındaki bir plastik diski takım arkadaşları arasında fırlatmasıyla yapılan bir spor dalı olan ultimate frizbi, oynandığı gol bölgesi açısından Amerikan futbolu ve rugby sporlarıyla benzer özellikler taşımaktadır. 40’tan fazla ülkede oynanan ultimate frizbinin en popüler olduğu ülke ise Amerika Birleşik Devletleri olarak biliniyor.

Spirit of the Game/Oyunun Ruhu, ultimate frizbi sporunun en temel ve önemli felsefesidir. Bu felsefeye göre tamamen oyuncular arasındaki iyi niyete bağlı olarak, oyunun amatör ruhunun kaybolmaması ve oyundan alınan eğlencenin maksimum düzeyde kalması ve oyunun centilmenlik ve sportmenlik çerçevesinde yürütülmesi oyuncuların öncelikli amacıdır. Diğer takımlarca oylanıp bu felsefeye en uygun görülen ve bu ruhu en çok gerçekleştiren takıma 'Spirit of the Game' ödülü verilir.