İTÜ’nün 23 Nisan Rektörü 6 Yaşındaki Doğa
Nis 25, 2018

İTÜ Kreş ve Anaokulu öğrencilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ziyaret etti. Rektörümüzün koltuğuna oturan 6 yaşındaki Doğa Türeyen, “Polis olmak istiyordum ama rektör de olabilirim” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor. İTÜ Kreş ve Anaokulu öğrencilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın konuğu oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Doktor Öğretim Üyesi Serdar Bilgi ile buluşan 16 minik öğrencimize, İTÜ Kreş ve Ana Okulu Müdürü Filiz Sümeli ile öğretmenleri eşlik etti.

23-nisan-ziyareti-2018 (2)

6 yaşındaki rektörün heyecanı

Bir 23 Nisan geleneği olarak koltuğunu öğrencilere bırakan ve çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Karaca, öğrencilerin gelecekte hangi mesleği seçeceklerini sordu. Rektörümüzün koltuğuna oturan 6 yaşındaki Doğa Türeyen, polis ya da rektör olmak istediğini söyledi. Türeyen, “Polis de olabilirim, aşçı da olabilirim, ama rektör de olabilirim” dedi. Heyecanı gözlerinden okunan küçük öğrencilerimiz, gülümseten soruları ve verdikleri yanıtlarla günü renklendirdi.

23-nisan-ziyareti-2018 (1)

Geleceğin sanatçıları

İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu’nun koltuğuna oturan Ahmet Kıdık ise ressam olmak istediğini belirtti. Minik İTÜ’lülerden gelen bilim insanı, öğretmen, doktor gibi farklı cevaplar çocukların taze hayal dünyalarını hatırlattı. Kırmızı - beyaz kıyafetleri ile çocuk bayramımızın coşkusunu yansıtan öğrencilerimizin birlikte söylediği 23 Nisan şarkısı, büyüklerden alkış aldı. Rektörümüz, yıl içinde yaptıkları resim çalışmalarından bir seçkiyi kendisine armağan eden anaokulu öğrencilerine, günün hatırası olarak 23 Nisan için hazırlanmış özel armağanlarını verdi. Rektörlük binasını gezen öğrenciler, heyecanlarını “Dünyanın en güzel yeri burası” diyerek gösterdiler.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi