Uluslararası İlişkiler Birliği Teori Bölümü Başkanı İTÜ’den
Nis 25, 2018

100 ülkeden 6500 akademisyen ile Uluslararası İlişkiler disiplininde dünyanın en büyük ve saygın birliği olan International Studies Association’ın (ISA) (Uluslararası İlişkiler Birliği) Teori Bölümü 2018-2019 dönem başkanlığına, İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalkıvik seçildi.

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalkıvik, 4-7 Nisan 2018 tarihleri arasında San Francisco’da gerçekleştirilen ISA Konferansları sırasında Teori Bölümü Başkanlığı görevini devraldı. Akademisyenimiz 27-30 Mart 2019’da Toronto’da düzenlenecek olan yıllık kongrenin Teori Dalı Programı’nı koordine edecek.

Uluslararası başarılarını sürdürerek, üniversitemize ve ülkemize büyük gurur yaşatan Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalkıvik’i İTÜ Ailesi olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kurum hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

asli-calkivik-18-2 (1)

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalkıvik Hakkında

Aslı Çalkıvik lisans ve yüksek lisans çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yürüttü. MacArthur Bursu ile Minnesota Üniversitesi’ne kabul edilen Çalkıvik, 2010 yılında bu üniversiteden Siyaset Bilimi doktora unvanını aldı. 2011 yılında İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’ne katıldı. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi dallarında uzman olan Çalkıvik, uluslarası güvenlik, eleştirel teori, sosyal ve siyasal düşüncede savaş ve şiddet konularında çalışmaktadır. Mülteci ve göç konuları ile de ilgilenen Aslı Çalkıvik, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) nezdinde Kenya’daki Kakuma mülteci kampında çalışarak saha araştırmaları da yapmıştır. International Politics, International Political Sociology, International Studies Review gibi saygın dergilerde makaleleri ve çeşitli kitaplarda bölümleri yer alan Aslı Çalkıvik’in son olarak 2018 yılında Oxford Uluslararası İlişkiler Kitabında Postyapısalcılık/Postmodernizm başlıklı makalesi yayımlanmıştır.