Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a İTÜ Altın Arı Ödülü
Nis 26, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunumuz Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a İTÜ Altın Arı Ödülü takdim edildi.

245. yıl İTÜ Altın Arı’ya değer görülen isimler arasında yer alan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 21 Nisan’da İTÜ’yü ziyaret ederek ödülünü Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca’nın elinden aldı. Rektörlük Senato Salonunda yapılan “İTÜ Altın Arı Takdimi” toplantısına Bakan Lütfi Elvan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra rektör yardımcılarımız, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Lutfi-elvan-altin-ari-2018 (1)

Bakan Elvan’dan duygusal konuşma

Bakan Lütfi Elvan, ödül takdimi öncesi yaptığı konuşmada ’’20 yıldır Altın Arı Ödülleriyle, kendi ocağına hizmet eden ve İTÜ’ye destek verenlere bir anlamda vefa gösteriyorsunuz. Buradan açıkça ifade ediyorum; İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Lütfi Elvan’a bir vefa borcu yoktur, Lütfi Elvan’ın İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bir vefa borcu vardır. Bu borç ödenecektir, ödemekle de bitecek bir borç değildir.’’ ifadeleri ile duygularını dile getirdi.

İTÜ’de gördüğüm matematiğin başarımda payı büyük

Elvan, İTÜ mezunu olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “İTÜ’de temel bilimler alanında aldığım altyapı benim yurt dışında da başarılı olmama çok önemli katkılar sağladı. Zaman zaman bu kadar güçlü matematik altyapısını nasıl ve ne şekilde elde ettiğimizi soran hocalarımız da oldu.” diye konuştu. İTÜ mezunlarının hayatta farklı alanlarda da başarı kazandığını ifade eden Elvan, tüm mezunlara bundan sonraki yaşamları için de başarı diledi.

Lutfi-elvan-altin-ari-2018 (2)

Rektörümüz senato kararını okudu

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise, birçok kritere göre belirlenen Altın Arı ödülünü almanın, ülkesine ve İTÜ'ye her daim hatırlanacak faydalarla iz bırakmak anlamına geldiğini belirterek, ödülün İTÜ tarafından verilen en yüksek mertebeli ödül olduğunu kaydetti. Karaca, ödülü Bakan Elvan’a takdim etmeden önce İTÜ Senatosu’nun ödüle ilişkin kararını okudu.

Toplantı, Altın Arı Ödülü takdiminin ardından, hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi