Finans Teknopark’ın Yeni Ortağı İTÜ
Nis 27, 2018

Üniversitemiz, temelleri 2015 yılında atılan Finans Teknopark Anonim Şirketi’nin pay ortağı oldu. İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, bilgi ve tecrübenin finans teknolojisinin gelişimine sunacağı katkılara değinerek, “Bu iş birliğinden çok önemli projeler çıkacaktır.” dedi.

Geliştirilen teknolojinin iş dünyasında kullanılabilir olmasına önem veren Üniversitemiz, temelleri 2015 yılında atılan Finans Teknopark A.Ş.’nin %15 pay ortağı oldu. Borsa İstanbul ev sahipliğinde Business France tarafından düzenlenen Fransız Türk Fintech İşbirliği Organizasyonu’ndaki gong töreninin ardından imza törenine geçildi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

fintech-haber-2

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Finans Teknolojisine İTÜ imza atacak”

İTÜ’nün teknoloji, inovasyon ve girişimciliğin merkezi ARI Teknokent’i bünyesinde bulundurduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, finans teknolojisine yönelik çalışmalarının da olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemiz, Türkiye’nin teknoloji gelişimine önemli katkılar sağlayan çalışmalar yapıyor. Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ Arı Teknokent ile bilim insanları, öğrenciler ve girişimciler fikirlerini hayata geçirebiliyor. Teknokent, 260’dan fazla teknoloji firması, 6 bin 800’den fazla personeli ve yılda 600’den fazla proje üreten yapısıyla Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel boyutlara taşıyor. Şu anda mevcut olan 25 Fintech firmasını bu üs ile ilişkilendireceğiz ve bu sayı daha da artacak.”

Dünyanın ilk finansal teknoparkı olacak

Rektörümüz Prof. Dr. Karaca, diğer üniversitelerle iş birliğini vurgulayarak, “Borsa İstanbul ve diğer üniversitelerle birlikte olmak bizim için onur ve gurur vericidir. Bu güç birliğinden çok önemli projeler çıkacaktır. Hatta bizde olan firmaları burayla ilişkilendireceğiz. Belki de dünyanın finansal alanda ilk teknoparkı diyebilirim" diye konuştu.

İTÜ Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkı sağlıyor

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İTÜ'nün Finans Teknopark’a pay sahibi olarak katılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Finans teknolojisi alanındaki firmalara destek amacıyla, İTÜ Çekirdek platformunu kuran, İTÜ ARI Teknokent ile teknoloji firmalarına ve girişimcilere uygun ortam sunarak Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkı sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’ni pay sahibi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.”

Finans Teknopark A.Ş. Hakkında

Finans Teknopark A.Ş., üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile finans ve üretim sektörleri arasında iş birliği sağlamayı amaçlıyor. Ülke finans sektörünün ve sanayiinin uluslararası alanda rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik ve finansal bilgi üretmek, bu bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmayı hedefliyor. Ortaklık yapısında Üniversitemizin yanı sıra, Borsa İstanbul A.Ş. %51, Boğaziçi Üniversitesi %19 ve İstanbul Ticaret Üniversitesi %15 paya sahip.