The Pitcher 2018 yılın en iyi girişimini seçti
Nis 27, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı TEB Özel Melek Yatırım Platformu ve İTÜ ARI Teknokent desteğiyle gerçekleşen The Pitcher 2018’de öncü girişimciler yatırımcıları ile buluştu.

Türkiye’de teknoloji ve girişimcilik alanlarında öncü projeleri destekleyen Insprad tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen The Pitcher, yine yüzlerce girişimci, yatırımcı ve katılımcıyı İstanbul Teknik Üniversitesi çatısı altında topladı.

the-pitcher (1)

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ve İTÜ ARI Teknokent desteğiyle gerçekleşen The Pitcher 2018’e ilgi büyüktü. ABD, İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere 20 farklı ülkeden başvuru alan The Pitcher 2018, jüri tarafından belirlenen en iyi 20 girişimciyi yatırımcılarla buluşturdu. Girişimciler Türkiye, Avrupa ve Silikon Vadisi’nden 70’i aşkın aktif yatırımcıya sunum yaparak işlerini ve projelerini tanıtma şansı elde etti.

2018 yılı birincisi seçilen girişim Qumpara olarak açıklandı. Qumpara, alışveriş fişlerinizin fotoğrafını göndererek puan biriktirebildiğiniz ve puanlarla çeşitli ödüller alabildiğiniz bir uygulama olarak finansal teknolojiler alanında hizmet sunuyor.

the-pitcher (2)

The Pitcher ikincisi, telefon görüşmeleri, müzik, video gibi sesli içeriklerde kişiye özel dinleme deneyimi sunan TuneFork olurken; üçüncülük ise idrar analizine göre kullanıcılara kişiselleştirilmiş beslenme ve yaşam tarzı tavsiyeleri sunan sağlık asistanı Vivoo oldu.

Etkinlikte The Pitcher 2018 Arıkovanı Özel Ödülü’nü ise Octovan aldı. Taşınmak isteyenlerin Uber’i olarak tanımlanabilecek olan Octovan, bu alanda yenilikçi çözümler üretiyor. Girişimin yoğunlaştığı alanların başında ücret standardizasyonu, taşınma sırasında müşterilerin bireysel ulaşımı ve özel servisler geliyor.