245. Yıl Arı Günü’nde Buluştuk
May 08, 2018

Üniversitemizin 245. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen “Arı Günü: İTÜ Mezunlar Buluşması” bu yıl 6 Mayıs 2018 Pazar günü, tüm mezunlarımız, aileleri ve yakınları ile birlikte gerçekleştirildi.

ari-gunu-2018 (2)

245. yıl Arı Günü etkinlikleri Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başladı. Aramızdan ayrılan İTÜ’lülerin ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından “A’dan Z’ye İTÜ” video gösterimi yapıldı.

ari-gunu-2018 (7)

“Mezunlarımızla iletişimimiz her platformda sürüyor”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Arı Günü’nün bambaşka bir heyecanı var. Mezunlarımızla bağlarımızı güçlendirmenin, aramızdaki iletişim kanallarını güçlendirmekten geçtiğini biliyoruz. Bunun için mezunlarımızla etkili bir iletişim kurmak için iki koldan çalışıyoruz. Bunların ilki, Mezunlar Derneği ile yakaladığımız uyumlu iş birliği. İnanıyorum ki bundan sonra da aynı sinerji ile birçok başarılı çalışmaya imza atacağız. Mezunlarımızla diğer bağımız ise dünyanın dört bir yanındaki İTÜ’lülerin birbiriyle haberleşmesini, desteklemesini, ortak projeler oluşturmasını sağlayacak Mezun Platformu. Her İTÜ’lünün üye olabileceği ve sadece bize özel oluşturulan bu dijital iletişim ortamını seçkin dünya üniversiteleriyle eşdeğer bir zemine oturtarak evrensel bir model benimsedik. Sizlerin de platforma üye olmasını bilhassa rica ediyorum.”

ari-gunu-2018 (6)

”Teknik Üniversite’ye yakışan projelere hazır olun”

Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Bizler, kesintisiz eğitimi ile ülkemizin en kadim akademik kurumu olarak adım adım 250. yaşımıza ilerliyoruz. Derin köklerimiz ve bugünkü başarılı ilerleyişimizle, dünyanın saygın üniversitelerinden biri olarak geleceğe yeni umutlar, başarılar ve değerler taşıyoruz. Tarihe adını ayrıcalıkla yazdıran İTÜ, “AR-GE, eğitim, inovasyon ve girişimcilik” odağındaki yeni atılımlarıyla bugüne de imzasını yine farkla atıyor. İTÜ’nün her büyük adımında mezunlarımızın desteğinin olduğu göz ardı edemeyeceğimiz bir gerçek. Yani, sizler olmadan başarılı olmamız, fark ortaya koymamız mümkün değil. Teknik Üniversite’ye yeni öncü misyonlar yüklemenin sizin için de önem taşıdığına ve şimdiye dek olduğu gibi yine mezunlarımızın desteğiyle göz kamaştıran bir 250. yaşa erişeceğimize inanıyorum.” dedi.

ari-gunu-2018 (9)

“Umut ışığımız İTÜ”

İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş ise dünya tarihinde eğitim rekabetinin her türlü rekabetin önüne geçtiğine dikkat çekerek, tarih boyunca üretilen tüm bilgilerin artık bir gün gibi kısa bir süre içerisinde üretilebildiğini belirtti. Kirtiş, “Tek umut ışığımız üniversiteler, bizim umut ışığımız ise İTÜ’dür.” dedi.

ari-gunu-2018 (1)

Kampüs rengarenk

Bu yıl ilk defa takdim edilen, meslekte 10. yıl plaketlerine ek olarak, ilgili fakültelerce meslekte 20, 30 ve 40. yıl plaketleri verildi. 50 ve 60 yılını dolduran mezunlarımıza özel, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törende plaketler Rektörümüz tarafından sunuldu. Düzenlenen geleneksel öğle yemeğinde mezunlarımız anılarını tazeledi.

ari-gunu-2018 (3)

Yeşil Kampüs turu, uçurtmalar, çocuklar için oyun ve atölyeler, dans gösterileri, müzik performansları, spor kulüplerinin gösterileri, yetişkinler için etkinlikler, bisiklet turları, yiyecek-içecek ikramını içeren açık alan etkinlikleri tüm gün boyunca sürdü. Mezunlarımız ve aileleri keyifli vakit geçirdi.

ari-gunu-2018 (4)

İTÜ Mezun Platformu

Mezunların Yeşil Kampüsümüzde birbirleriyle hasret giderdiği Arı Günü’nde, www.itumezun.org  adresi üzerinden İTÜ Mezun Platformuna katılım daveti de yapılarak iletişim ağımızın gücünün artırılması sağlandı.

ari-gunu-2018 (11)

ari-gunu-2018 (5)