İTÜ’de Savunma Teknolojileri Günleri
May 09, 2018

Üniversitemiz öğrencilerinin düzenlediği Savunma Teknoloji Günleri’ne sektördeki iş gücüne ihtiyacın her geçen gün arttığının vurgulanması damgasını vurdu.

Savunma teknolojileri konusunda bilgi vermek ve üniversite-sanayi iş birliğinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmeyi kendilerine hedef edinen İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), 7-8 Mayıs tarihlerinde Savunma Teknoloji Günleri’ni düzenledi. Etkinlik, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kimya-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onuralp Yücel, öğrencilerin kısa süre içerisinde önemli bir etkinlik düzenlediğini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yücel, İTÜ’nün bu noktada çok önemli projeleri olduğunu ve sektörün aradığı kriterlere uygun bireyler yetiştirdiklerini aktardı.

savunma-teknolojileri-2018 (1)

İş gücüne ihtiyaç artıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Tunçer, “Kısıtsız paranız, sonsuz zamanınız olsa da insan gücüne günümüzde çok ihtiyaç var.” diyerek savunma sektöründe iş gücüne ihtiyacın olduğuna dikkat çekti. Gençlerin, mesleki alanda kendilerini çok iyi yetiştirmelerini tavsiye etti. Etkinlik, Savunma Teknolojileri Kulübü Başkan Yardımcısı Gamze Kaya’nın kulüp hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Kaya, “SAVTEK, Savunma teknolojileri konusunda özelleşmiş Türkiye'nin ilk ve tek öğrenci kulübüdür. 2008-2009 akademik yılı güz döneminde kurulduk. SAVTEK, belirlediği hedefler doğrultusunda sunumlar, teknik geziler, seminerler ve düzenli toplantılar gerçekleştirmekte ve bu çalışmalarını her sene geliştirerek sürdürmekte.” dedi.

savunma-teknolojileri-2018 (2)

Sektörün temsilcileri gençlerle buluştu

2 gün süren etkinlikte, sektörün önemli isimleri tecrübelerini öğrencilere aktardı. BMC Kara Araçları Genel Müdürü Bülent Santırcıoğlu, BMC İnsan Kaynakları Müdürü Mahmut Temiz, ANKA-B Proje Teknik Yöneticisi Yener Çetin, TÜBİTAK SAGE Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları’ndan Şinasi Kılıç, FNSS Sistem Entegrasyon ve Yapısal Tasarım Bölüm Müdürü Nusret Duyar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuşmacı, gençlere iş hayatında başarılı olmanın püf noktalarını anlattı. HHO Filo Komutanı ve Eski Solotürk Pilotu Yusuf Kurt'un "SOLOTÜRK Pilotluğu ve Askeri Havacılık" üzerine yaptığı konuşma büyük beğeni topladı.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi