Rektörümüze Ukrayna’dan Fahri Doktora
May 10, 2018

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsünden (NTU KhPI) Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya verilen “Fahri Doktora” unvanı için tören düzenlendi.

Prof. Dr. Karaca’ya fahri doktor unvanı NTU KhPI’ın Akademik Konsey Kararı’nda yer aldığı üzere, “İleri düzey bilimsel ve eğitsel fikirlerin yaygınlaştırılmasına yönelik olağanüstü kişisel katkılarından, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle etkin iletişim kurulmasını sağlamasından, Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi "Kharkov Politeknik Enstitüsü" ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında aktif işbirliği kurulmasını sağlamasından dolayı” verildi.

ukrayna-fahri-doktora-toreni (1)

Kharkiv Politeknik Enstitüsünde 4 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Kharkiv Politeknik Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yevgen Ivanovych Sokol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veliyev Eldar, Bilişim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İbrahim Akduman ve Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Gülname Turan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bilim insanı katıldı.

İş birliği sürecek

Kharkiv Politeknik Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sokol E. I. rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yükseköğretime uluslararası düzeyde katkı sağladığını belirterek iki üniversite arasında kurulan iş birliğini hatırlattı. Prof. Dr. Sokol E. I. üniversitemize ve rektörümüze teşekkür etti.

ukrayna-fahri-doktora-toreni (2)

İTÜ olarak uluslararası iş birliğine önem verdiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise Kharkiv Politeknik Enstitüsü ile bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını belirtti. Bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ve iki ülke için verimli sonuçlar elde edileceğini aktardı. Ukrayna-Türk Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezinin bunun somut bir örneği olduğuna dikkat çeken Karaca, merkezin faaliyetlerinin duyurulması amacıyla yayına alınan web sitesi ile Türkiye ve Ukrayna arasındaki bilimsel iş birliğinde çevirimiçi köprü kurulduğunu dile getirdi. Rektörümüz Karaca, fahri doktora unvanı için Kharkiv Politeknik Enstitüsü senatosuna teşekkür ederek sözlerini tamamladı.