Sosyal Mühendisler İTÜ’de Yetişiyor
May 18, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) IEEE Öğrenci Kolu’nun bir komitesi olan Electrical Engineering Students’ European Association Local Commitee Istanbul Kulübümüzün (EESTEC LC Istanbul) 7 yıldır her dönem düzenlediği Soft Skills Academy’nin bu yılki odağı öz farkındalık idi.

İTÜ bünyesinde sosyal mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan Soft Skills eğitimlerinin bu yılki ikinci eğitimleri 12-13 Mayıs tarihlerinde Ayazağa Kampüsü ARI 3 Teknokent Binamızda düzenlendi. Bu yıl öz farkındalık ve iletişim konuları üzerine odaklanan etkinlikte öğrencilerimiz öz benliklerini iyi tanıyıp kendilerini etkili bir biçimde ifade etme becerilerini geliştirmek amacıyla alanında uzman kişilerden yol gösterici eğitimler aldı.

soft-skills-academy-18

Uzmanlardan Öz Farkındalığı Vurgulayan Eğitimler

Soft Skills Academy etkinliklerine; İTÜ mimarlık mezunu, “Buneis” kariyer platformunun kurucu ortağı olan ve Startupbootcamp’de mentorluk yapan Mine Turalı, Merkezi Operasyonlar Grubu Direktörü Civan Tamer Küçük, ICF Türkiye Denetleme Kurulu Üyesi olup, ICF Türkiye-Yenibirİş bünyesinde gönüllü koçluk yapan Alp Beyce, Uluslararası EESTEC eğitimcisi Burcu Reyhan Ok ve Halit Erdoğan ile Uluslararası BEST eğitimcisi Onur Emre konuşmacı olarak katıldı. İki gün süren etkinlik boyunca 30 kişilik iki farklı gruba verilen eğitimlerde, kariyer, kendi tanıma, öz farkındalık bilincine sahip olma, insanların birbirinden soyutlandığı bu çağda etkili iletişim kurma gibi beceri kazandıracak eğitimler gerçekleştirildi.

İşin Uzmanlarından Tüyolar

Etkinliğin ilk gününde öz farkındalık konusunda eğitimiyle Mine Turalı, “Kariyer Yolunda Önce Kendini Tanı” başlıklı sunumuyla katılımcılara değer ve isteklerinin doğrultusunda doğru meslek seçimine dair tüyolar verdi. Ardından bu konuda ikinci eğitimi veren Civan Tamer Küçük, “Yetkinliklerini Keşfet, Geleceğini Yönet” adlı sunumuyla var olan yeteneklerimizi keşfedip doğru yönde kullanmak adına yol gösterdi. İletişim konusunda ise Alp Beyce, “İletişimde Sorun Çıkarmanın Garantili Yolları” adlı eğitimiyle sağlıklı bir iletişimin nasıl kurulacağı ve korunacağını etkili anlatımıyla gençlere aktardı. Halit Erdoğan ise IEEE Öğrenci Kolu’nun alt komitesi olan EESTEC kulübünün resmi bir eğitmeni olarak, “İletişimde Empati” adlı EESTEC Training’ine yer verdi.

Etkinliğin ikinci gününde, temel eğitimlerin ardından Burcu Reyhan Ok, “Farkında Ol, Fark Yarat” eğitimiyle öz farkındalığın iletişimde ne ölçüde fark yaratacağını katılımcılara anlatırken bunu örnek ve aktivitelerle pekiştirdi. İkinci oturumda ise Onur Emre, “İletişimin Temelleri” isimli eğitimiyle sağlıklı iletişimin temelinde yer alan ögeleri vurgularken iyi iletişimin yapı taşlarından bahsetti.

Eğitim, tüm katılımcılara Kültür ve Spor Bakanlığı onaylı sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.