FinTech Hackathon”da İTÜ’ye “İkincilik Ödülü”
May 21, 2018

İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı doktora öğrencisinin yer aldığı “Augmented Cube” hackathon takımı, Kuveyt Türk tarafından düzenlenen “FinTech Hackathon” yarışmasında “İkincilik Ödülü” aldı.

fintech-hackathon-18-2

Kuveyt Türk, 2017 yılında “Dijital Bankacılık” odaklı düzenlediği ilk hackathon’un ardından bu yıl ikincisini “Finansal Teknolojiler” üzerine gerçekleştirdi. Yarışmada 300 üzeri ön başvuruyu değerlendiren jüri, 72 katılımcıyı 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlediği etkinlik için Workinton’a davet etti. Toplam 21 takımın finale çıkmaya hak kazandığı hackathonda “Augmented Cube” hackathon takımı ikincilik ödülüne layık görüldü.

Kuveyt Türk müşterileri holografik bankacılık deneyimine artık bir adım daha yakın

Prof. Dr. Leman Figen Gül'ün danışmanlığında çalışan İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı doktora öğrencisi Süheyla Müge Halıcı'nın yer aldığı “Augmented Cube” hackathon takımı holoKT projesi ile ikincilik ödülü kazandı. Yarışmaya katılıp holoKT bankacılık uygulamasını geliştiren Bilgisayar Mühendisi Fırat Kaçmaz ve Yüksek Mimar Süheyla Müge Halıcı projelerini şu şekilde özetliyor: “Your space your bank / sizin yeriniz sizin bankanız... sloganı ile geliştirdiğimiz holoKT bankacılık uygulamasının amacı; kullanıcılarına diledikleri zaman bulundukları yerde, ofislerinde, evlerinde veya sokakta, giyilebilir artırılmış gerçeklik teknolojisi ile interaktif holografik bankacılık deneyimini kazandırmaktır. Önümüzdeki 2-3 sene içerisinde yaygınlaşacak bu teknoloji; özelleştirilmiş veri görselleştirme, çoklu ekran yönetimi gibi dijital dönüşüm hedeflerine cevap veren hizmetleri etkin bir şekilde sunabilmektedir. Üç boyutlu sanal bilgileri bulundukları fiziksel mekan içerisinde özgürce konumlandırabilen ve etkileşime girebilen holoKT kullanıcıları; sınırları belli olan cihaz ekranlarından kurtularak daha esnek, kişiselleştirilmiş, sıradışı bir bankacılık deneyimine kavuşmaktadır.” İkili 48 saatlik hackathon süresince geliştirdikleri holoKT bankacılık uygulamasını sahnede Microsoft HoloLens üzerinde canlı bir gösterim ile jüriye sundu.

fintech-hackathon-18-1

Augmented Cube Hakkında

Augmented Cube; tasarım ve bilişim disiplinlerinden gelen grup üyeleri ile artırılmış gerçeklik teknolojisini araştırmak, geliştirmek ve bu teknolojinin bilgisini meraklılarına sunmak amacıyla kurulmuştur. Yürütülen çalışmalarda bu teknolojinin yaygınlaşması ve geliştirilmesi adına üniversite-sanayi işbirliğinin önemi vurgulanmaktadır. Artırılmış gerçeklik kültürünü çeşitli üniversitelerde oluşturmak ve yaygın hale gelmesi için çeşitli seminer ve atölyeler düzenleyerek çalışmalarına devam etmektedir.

Diğer projeleri incelemek ve holoKT bankacılık uygulaması hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.