İTÜ’de Dans Rüzgarı
May 25, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dans Kulübü’nün düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden dans kulüplerinin performans sergilediği 10. İTÜ Dans Festivali’nde hafızalarda yer edecek gösteriler sahnelendi.

itu-dans-festivali-2018 (4)

Yüzlerce dansçı Maçka Kampüsümüzde buluştu

İTÜ Dans Festivali, 30’a yakın gösteri ekibinin yer aldığı farklı üniversiteden gelen yüzlerce dansçının katılımıyla 9 Mayıs’ta Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfimizde gerçekleşti. Festivale, Esenyurt Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi dans kulüplerinin gösteri ekipleri katıldı.

itu-dans-festivali-2018 (3)

Ünlü Müzikal “Cats”e İTÜ Yorumu

Andrew Lloyd Webber tarafından, T.S Eliot’un Old Possum’s Book Of Practical CATS kitabından uyarlanarak bestelenen, 1981 yılından bu yana izleyici ve ödül rekorlarıyla fenomen haline gelen “Cats” müzikalinin bir bölümünü sahneleyen İTÜ Dans Kulübü, bu yılki festivalde büyük beğeni topladı. Kostüm ve makyajları ile fark yaratan gösteri, seyircilerden büyük alkış aldı.

itu-dans-festivali-2018 (8)

Sürpriz şovlarla dans zevki yaşandı

Festivalde, üniversite dans kulüplerinin yanı sıra minik dansçıların bir araya geldiği Star Kids ve profesyonel dansçılar da sürpriz şovlar sahneledi. İTÜ Dans Kulübü, Cats Müzikali Gösterisi ile birlikte Sosyal Latin ve Sportif Latin gösterileriyle yaklaşık 4 saat festival sahnesinde yer aldı. Özel gösterilerden modern dansa, sosyal latinden hiphopa kadar geniş yelpazede sergilenen unutulmaz sahne şovlarının ardından festival sona erdi.

itu-dans-festivali-2018 (10)

itu-dans-festivali-2018 (6)