Field Day Atletizm Günleri Şampiyonu: İTÜ Atletizm Takımı
May 30, 2018

Boğaziçi Üniversitesi’nin Atletizm Gönüllüleri Derneği (AGÖN) iş birliğiyle düzenlediği 120. Field Day Atletizm Yarışları’nda şampiyonluk kupasını İTÜ Atletizm Takımı kaldırdı.

field-day-2018 (5)

İlk kez 1898 yılında düzenlenen geleneksel Field Day Atletizm Günleri, bu yıl 28-29 Nisan'da Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'nde spor tutkunlarını bir araya getirdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden çok sayıda sporcunun yanı sıra Ukrayna Kiev’den bir kafilenin katılımıyla koşu yarışları, gülle atma, uzun atlama, yüksek atlama ve cirit atma gibi atletizm branşlarında, 100 metre, 400 metre, 1500 metre ve gülle atma yarışları düzenlendi. Yarışlarda İTÜ’nün rakipleri Hacettepe Üniversitesi, Kiev Athletic, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul üniversitesi ve Karabük Üniversitesi sporcularıydı.

field-day-2018 (3)

Birincilik kupasının adı İTÜ

Yedi üniversitenin iki gün boyunca başa baş mücadelesinin sonucunda İTÜ Atletizm Takımımız, kadın ve erkek sporcularının bireysel başarılarından elde ettikleri puanlarla birincilik kupasını kaldırdı. Birinci gün erkek sporcularımızın 45 puan ve kadın sporcularımızın 31 puan almasıyla toplamda 76 puan ile yarışmayı 1. sırada tamamlayan takımımız ikinci günün sonunda toplam takım puanında 142’ye ulaşarak yarışlara damgasını vurdu.

field-day-2018 (1)

Şampiyon İTÜ’lüler Ukraynalı sporcularla podyumdaydı

AGÖN’ün çağrısıyla Ukrayna’dan atletizmcilerin de katıldığı yarışmada İTÜ’lü sporcularla Ukrayna’lı sporcular aynı podyumda yer aldı. İTÜ Atletizm Takımımızı takiben “Field Day” yarışlarında Hacettepe Üniversitesi sporcuları ikinci, Kiev Athletic takımı sporcuları üçüncü oldu.

field-day-2018 (4)

İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi gururlandıran sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

field-day-2018 (2)