Öğrencimiz Emre Karaselvi CERN’de
May 31, 2018

Uçak ve Uzay Mühendisliği yüksek lisans öğrencimiz Emre Karaselvi, 6 Ağustos – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında “CERN Entrepreneurship Student Programme (CERN Girişimcilik Öğrenci Programı)”ına katılarak ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek.

cern-emre-haber-1

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), yüksek teknoloji girişim kültürünü yaygınlaştırmak ve bu hedefi devam ettirecek genç nesillere yenilikçi kültürün dönüşümünü ve aktarımını sağlamak amacıyla 6 Ağustos – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında “CERN Entrepreneurship Student Programme (CERN Girişimcilik Öğrenci Programı)”ını gerçekleştirilecek. Program için dünya genelindeki yüksek lisans öğrencileri tarafından yapılan başvurular arasından toplam 10 öğrenci kabul aldı. Uçak ve Uzay Mühendisliği yüksek lisans öğrencimiz Emre Karaselvi de diğer 9 öğrenciyle beraber 40 gün boyunca CERN’ de bilimsel uzmanlık ve bilginin yüksek teknolojili girişimlere dönüştürülmesi kurgusuyla düzenlenen programda yer alacak.

Program, Fransa ve İsviçre sınırında bulunan CERN’de gerçekleşeceğinden öğrenciler hem Fransa hem de İsviçre’de eğitim alma imkanına sahip olacak. 5 haftalık program kapsamında seçilen yüksek lisans öğrencilerine CERN uzmanları tarafından verilecek teorik ve pratik eğitimler ile öğrencilerin yeni teknolojileri keşfetmesi, dönüştürmesi ve hayata geçirmesi hedefleniyor. Bu sayede potansiyel yeni teknolojilerin ticari potansiyelleri ortaya konulacak ve hayata geçirilmesi mümkün olacak.

Dünya çapında yüksek nitelikli öğrencilerin yoğun başvuruda bulunduğu bu programa, rakiplerinin önüne geçerek kabul alan öğrencimiz Emre Karaselvi’yi başarısından dolayı kutluyor, CERN’deki çalışmalarında şimdiden başarılar diliyoruz.

Program hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.