İTÜ GVO Türkiye Basketbol Ligi U14 Şampiyon Takımı Rektörlükte
Haz 07, 2018

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO), U14 Takımı Türkiye Basketbol Federasyonu A Ligi U14 Kategorisi’nde şampiyon oldu. Bugüne kadar katıldıkları turnuvalarda 1.lik, 2.lik ve 3.lük dereceleri elde eden takım, ilk kez Türkiye Basketbol Liginde böyle bir başarıya imza attı.

gvo-ziyaret-2018 (4)

Şampiyon takım antrenörleri ile birlikte İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi de olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ziyaret etti. İTÜ Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu eşlik ederken, öğrenciler ve takım antrenörleri tam kadro katıldı.

gvo-ziyaret-2018 (2)

“Spor insanı olun, güzel paylaşımlarda bulunun.”

Öğrencilerden şampiyonluk serüvenlerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca kendisinin de bir dönem basketbol oynadığını, aynı zamanda lisanslı futbolcu olduğunu söyledi. Öğrencilerle ulusal ve uluslararası basketbol ligleri üzerine keyifli bir sohbet yapan Karaca, şampiyon takımı ve antrenörlerini başarılarından dolayı tebrik ederek, "Kıymetli öğrencilerimiz uğraş verdiğiniz spor dalı tabi ki önemli ancak; daha da önemlisi spor insanı olmanız ve iyi paylaşımlarda bulunmanız. Takım sporlarının en güzel tarafı; yenilmeyi öğreniyorsunuz, daha sonra ise yenmeyi öğreniyorsunuz. Beraber senkronize iş yapmayı öğreniyorsunuz ve bu deneyim sizi hayatta iyi yerlere getirecektir.” dedi.

gvo-ziyaret-2018 (3)

İTÜ GVO U14 Takım Kaptanı Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kerem Odabaşı ise Rektörümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederek, İTÜ GVO U14 Basketbol Takımı’nın şampiyonluk maçında giydikleri ve tüm takım sporcularının imzasının yer aldığı formayı takım arkadaşları adına Rektörümüze hediye etti.

gvo-ziyaret-2018 (1)

Ziyarete aynı zamanda Paletli Yüzme Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda rekorlara imza atan Beril Ülker de katıldı. Rektörümüz genç yüzücümüzü başarısından dolayı tebrik etti.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi