Taşkışla 126 No’lu Dersliğin Yeni Yüzü
Haz 07, 2018

Taşkışla Yerleşkemizin önemli dersliklerinden biri olan 126 no’lu derslik yenilenerek akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin kullanımına açıldı. Yenilenen derslik öğrenci ve akademisyenlerimizin büyük beğenisini kazandı. Işık, havalandırma, ergonomi, dijital kürsü ve akustik koşullar göz önünde alındığında farklı ve modern bir çizgi barındıran derslik örnek bir model teşkil ediyor.

taskisla-126-acilis (2)

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Özyazıcı İnşaat ve Mimar Mimarlık’ın katkılarıyla yenilenen derslik düzenlenen törenle hizmete girdi. Tarihi Taşkışla Binası’nda düzenlenen açılış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Gül, Özyazıcı İnşaat Yetkilileri Ahmet Özyazıcı ve Zafer Yeşilmurat’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Yeni amfinin sıralarında yerini alan Mimarlık Fakültemizin duayen akademisyenleri de öğrencilik ve akademisyenlik yıllarındaki anılarını tazeledi.

taskisla-126-acilis (1)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca “Bir dönem bu sıralarda ders aldım.”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, törende yaptığı konuşmada, Teknik Üniversite’nin mirasını temsil eden binaların Taşkışla, Maçka ve Gümüşşuyu olduğunu belirtti. Taşkışla’da belli bir dönem ders aldığını aktaran Karaca, “Öğrencilik dönemimde Topoğrafya ve Ölçme Bilgisi derslerini bu derslikte almıştım. Tabi o zaman şu anki halinden çok farklıydı. Üniversitemize katkı sağlayan bu çalışmada emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim.” dedi. Karaca yenileme çalışmalarının Maçka ve Gümüşşuyu binaları ile devam etmesini umduğunu kaydetti.

taskisla-126-acilis (5)

TOKİ Başkanı Ergün Turan “Üniversitemizle bağımızı hiçbir zaman koparmadık.”

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan ise “İTÜ İnşaat Fakültesine 1984 yılı girişliyim. Bu fakültede 1 yıl okuduk. Şu an içinde bulunduğumuz sınıfta çok sık derse giriyorduk. Çok değerli hocalarımız var. Onlardan gerçekten çok şey öğrendik. Üzerimizde emekleri çok büyük. Biz halen üniversitemizle iletişim içerisindeyiz. Ortak çalışmalar ve projeler yürütüyoruz. TOKİ olarak yılda 65 bin konut yapıyoruz. Mimari proje noktasında üniversitemizden destek alıyoruz. Öğrencilere mimari yarışmalar düzenleniyor ve bu yarışmalarda dereceye giren projelerden hareketle binalar inşa ediyoruz. Üniversitelerimize desteğimiz her zaman sürecek.” şeklinde konuştu.

taskisla-126-acilis (3)

Prof. Dr. Murat Gül “Katkı sunan tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Gül ise konuşmasında yenilenen dersliğin kısaca hikâyesinden bahsetti. Prof. Gül, ”TOKİ Başkanı Ergün Turan fakültemizi ziyareti sırasında öğrencilik yıllarındaki anılarını anlattı. Öğrenciyken ders gördüğü 126 no’lu amfimizi görmek istedi. Büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek, dersliğimizin yenilenmesi işini başlatabileceğini bizimle paylaştı. Başta değerli mezunumuz Ergün Turan olmak üzere bu projede emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim.” dedi.

taskisla-126-acilis (4)

170 yılı aşan tarihi bina

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Aygül Ağır da Taşkışla Binasının tarihini anlatan bir sunum yaptı. 170 yılı aşan tarihi binanın ve çevresinin dönemsel olarak geçirdiği değişimi, ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflarla anlattı.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi