İTÜ’de Küresel İş Araştırma Kongresi
Haz 08, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi, yönetim bilimleri konusunda yapılan çalışmaların incelendiği Küresel İş Araştırma Kongresi’ne (Global Business Research Congress (GBRC-2018) ev sahipliği yaptı.

global-arastirma-kongresi (1)

İTÜ İşletme Fakültesi Maçka Kampüsü’nde 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen GBRC-2018, alanında önde gelen araştırmacı, akademisyen ve profesyonelleri bir araya getirdi. Kongrede, ülkemizdeki işletmelerin dünya ölçeğinde rekabeti artırmasının önemine dikkat çekildi.

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Taş ve Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Suat Teker’in eş başkanlığını üstlendiği kongrede, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy ve Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak konuşma yaptı.
global-arastirma-kongresi (2)

Prof. Dr. Oktay Taş “Buradaki sonuçlar ülkemiz reel sektörüne katkı sunacak”

Kongre eş başkalarından İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Taş kongreyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kongremizde işletmeyle ilgili birçok konuda bildiriler sunulacak. Ortaya konulacak bildirilerin, sunumların ve tartışma ortamının ülkemiz reel sektörüne ve işletmelere katkı sunacağına eminim. Biz işletme alanında çalışan akademisyenler olarak sadece teorik alanla sınırlı kalmıyoruz. Burada ortaya konulacak çıktıların işletmeler tarafından kullanılıyor olması ayrıca bir zenginlik ve bizim için de burada gösterilen çabanın önemli bir göstergesi olacak.”

200’e yakın başvuru ve 130 bildiri sunumu

GBRC-2018’de birçok seçkin araştırmacı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya gelerek yeni araştırmaların sunumu ve güncel konuları tartışma fırsatı buldu. Kongrede genel işletmecilik konularının yanı sıra ülke ekonomisi, alanında uzman kişiler tarafından gerçekçi yaklaşımlarla ele alındı. Ekonomi, stratejik yönetim, organizasyon, girişimcilik, muhasebe, finans, pazarlama, uluslararası ticaret, lojistik, sağlık yönetimi, yönetim, AR-GE, inovasyon, bilişim sistemleri gibi alanlarda İngilizce ve Türkçe sunumlar yapıldı. 200’e yakın başvurunun yapıldığı kongrede 130 civarında bildiri sunuldu. Kongre, yapılan grup çalışmaları ve bildiri sunumları ile sona erdi.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi