Kürsüde İTÜ Kimya Mühendisliği Öğrencileri
Haz 08, 2018

18 Mayıs 2018 tarihinde Kimya Mühendisliği Bölümü’nde bu sene ikincisi gerçekleştirilen İ.T.Ü. Kimya Mühendisliği Tasarım Projesi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmada, katma değeri yüksek kimyasalların üretildiği bir proses veya ürünün tasarlandığı, ekonomik analizlerinin yapıldığı ve çevresel etkilerinin tartışıldığı toplam 16 adet proje, son sınıf öğrencilerinden oluşan takımlar tarafından sunuldu.
 Projeler bölüm içinden, farklı üniversitelerden ve sanayiden gelen proje danışmanları, bölüm öğretim üyeleri, dış değerlendirici olarak davet edilen Prof. Dr. Serdar Suut Çelebi (Maltepe Üniversitesi, TOBB – Kimya Sanayi Meclisi Danışmanı) ve öğrenciler tarafından değerlendirildi.

Ödül Sponsorları Mezunlarımız

Yarışmada 5000 TL değerindeki birincilik ödülünün sponsorluğunu Sn. Adil Pelister (İTÜ’79) (Beta Kimya A.Ş.), 3000 TL değerindeki ikincilik ödülünün sponsorluğunu Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD) Başkanı Sn. Haluk Erceber (İTÜ’75) ve 2000 TL değerindeki üçüncülük ödülünün sponsorluğunu Sn. Numan Atay (İTÜ’79) (Green Chemicals A.Ş.) ve Sn. Dr. Tülay Atay (İTÜ’79) üstlendi. kimmte18_ödül_2018

Türkiye kimya sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda tasarım yapılan projeler arasında, birincilik ödülünü, Dr. Öğr. Üy. Özge Kürkçüoğlu Levitas danışmanlığındaki «Design of Polycarbonate Production Process» projesi ile Kağan Etka Yörük, Ebru Sarıoğlu, Açelya Atalay, Burak Polat, Halime Keçibaş; ikincilik ödülünü Dr. Öğr. Üy. Hilal Taymaz Nikerel danışmanlığındaki «Production of L-lysine» projesi ile Lale Nur Yıldız, Bilge Betül Özçelik, Buğra Celil Tuncay, Pınar Yacan, Vesile Sukas; üçüncülük ödülünü ise Prof. Dr. Göktuğ Ahunbay danışmanlığındaki «Desalination to produce drinking water from sea water» projesi ile Berkay Çıtmacı, İmge Sena Yaltur, Neda Kocaman, Cenk Öztürk ve Seren Gül Civan aldı.

Yarışmanın sonunda Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Erceber yaptığı konuşmada ülkemizin dünya kimya sektöründeki rolünden, ithalata bağımlılığı azaltmak için izlenmesi gereken yol izinden ve sanayi 4.0 devriminin getirdiklerinden bahsederek öğrencileri bilgilendirdi.

KİMMTE 2018’de Derece Alan İTÜ’lüler

Geçtiğimiz sene İstanbul Teknik Üniversitesi olarak ilkine ev sahipliği yaptığımız KİMMTE İstanbul Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği’nin ikincisi, 20 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, kimyasal bir prosesin tasarlandığı ve ekonomik analizlerinin yapıldığı, çevresel etkilerinin tartışıldığı yaklaşık 60 proje kimya sanayinden ve akademiden gelen bağımsız hakemler tarafından değerlendirildi.

KİMMTE 2018’de İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü takımları başarıyla üniversitemizi temsil ederken, yarışmada ikinciliği Dr. Öğr. Üy. Özge Kürkçüoğlu Levitas danışmanlığındaki «Design of Polycarbonate Production Process» projesi ile Kağan Etka Yörük, Ebru Sarıoğlu, Açelya Atalay, Burak Polat, Halime Keçibaş alırken, Dr. Öğr. Üy. Hilal Taymaz Nikerel danışmanlığındaki «Production of L-lysine» projesi ile Lale Nur Yıldız, Bilge Betül Özçelik, Buğra Celil Tuncay, Pınar Yacan, Vesile Sukas mansiyon ödülüne layık görüldü.