Mezunumuz Prof. Dr. Davut Kavranoğlu İTÜ’de
Haz 13, 2018

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Bilim Teknoloji ve Üniversite Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 1984 yılı mezunumuz Prof.Dr. Davut Kavranoğlu İTÜ’lülerle bir araya geldi.

davut-kavranoglu-ziyaret (1)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, rektör yardımcılarımız, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Mezunumuz Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Bilim ve Teknolojinin Stratejik Rolü ve Türkiye’nin Yeni Bilim Teknoloji ve Girişimcilik Vizyonu başlıklı programda bilim ve teknolojide Türkiye için nasıl bir model gerektiğini küresel ölçekte verdiği örneklerle anlattı. Özellikle gelişmiş ülkelerin eğitim, bilim ve teknolojide yaşadığı gelişim ve dönüşümden bahseden Kavranoğlu, Türkiye’nin de gerekli yapısal dönüşümü sağladığı takdirde şimdikinden çok daha iyi duruma geleceğini söyledi.

davut-kavranoglu-ziyaret (2)

Prof. Dr. Kavranoğlu konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca günün anısına kendisine teşekkür belgesi sundu.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi