YER 2018
Haz 22, 2018

Maden Fakültemiz öğrencilerinin akademik yıl içinde ortaya çıkardığı projelerin sergilendiği “Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme ve Tasarım Projeleri Sempozyumu ve Sergisi - YER 2018” Ayazağa Yerleşkemiz’de düzenlendi.

yer-2018 (4)

Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonu’nun fuayesinde gerçekleşen serginin açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kuzu sergilenen bitirme projelerini tek tek gezdi. Öğrenciler rektörümüze projelerini kısaca özetledi.

yer-2018 (2)

Genç araştırmacılar ödüllendirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca serginin ardından katıldığı sempozyum açılışındaıki konuşmasında, sergilenen projelerin zengin bir içerik sunduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Karaca, “Poster sunumlarını gezdim, öğrencilerimizin çalışmalarından gurur duydum. Hepsi birer makale haline dönüşebilecek nitelikte. Tabii burada hocalarımızın yönlendirmesini de çok önemli buluyorum. Bu akademik dönem içerisinde akademik danışmanlıkla bazı bariyerleri kırdık. Yeni dönemde ise 3. sınıftan itibaren kariyer dersi getiriyoruz. Bu ders hem hocalarımız hem de öğrencilerimiz için zorunlu olacak. Orada bariyerleri biraz daha kırıp, bitirme tezlerinin daha güçlü verilebileceğini düşünüyorum.” dedi.

yer-2018 (1)

Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, ise sempozyumun 2004’ten beri düzenlendiğini hatırlattı ve YER 2018 sergisinin gençlerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Kuzu, etkinliğe uluslararası boyut katmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca “Genç Araştırmacılara Akademik Teşvik Başarı Plaketleri”ni takdim etti.

yer-2018 (3)

57 öğrenci proje sundu

Madencilik alanına ilişkin ilgi çekici oturumların olduğu programın ikinci bölümünde ise; Eczacıbaşı Esan İş Geliştirme Müdürü Timuçin Bülbül, ”Esan Madencilik Faaliyetleri”, Devlet Su İşleri Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan Koçbay “DSİ Barajlar ve Jeoteknik Etüd Çalışmaları”, Yılmaden Planlama Müdürü Turgay Nahya ve Yazılım ve İnovasyon Müdürü Murat Tiryaki “Yılmaden Madencilik Faaliyetleri”, Straton Madencilik Operasyon Direktörü İbrahim Can “Çine (Aydın) - Milas (Muğla) Bölgesi Albitlerinin Flotasyon Yöntemiyle Zenginleştirilmesi” başlıklı konuşmalarını yaptı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Zekiye Karacık’ın oturum başkanlığını üstlendiği etkinliğin ikinci bölümünde öğrencilerimiz bitirme tasarım projelerini sundu. 49 öğrencimizin poster, 8 öğrencimizin sunum hazırlayarak katkıda bulunduğu YER 2018’nin sonunda, öğrencilerimize katılım belgeleri verildi.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi