AUTEX 2018 Tekstil Konferansı İTÜ Koordinatörlüğünde Gerçekleşti
Haz 25, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi tarafından düzenlenen AUTEX 2018 Dünya Tekstil Konferansı 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

autex-2018 (1)

Konferansın açılış konuşmasını yapan İTÜ Rektör Yardımcısı ve Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu; “Böyle seçkin bir topluluğu bir araya getirmek gurur verici. Bir tekstil mühendisi ve halen aynı bölümün öğretim üyesi olarak, bu uluslararası buluşmanın hem akademik hem sektörel olarak ne kadar önemli olduğunu biliyorum. En az katılımcılar kadar, paylaşılacak fikirler ve yeniliklerle ilgili heyecanı taşıyorum.” dedi.

autex-2018 (3)

Tekstil mühendisliği ve tekstil teknolojileri ile ilgili tüm çalışmaların İTÜ’nün özellikle gelişmek istediği alanlar olduğunu vurgulayan Sadıkoğlu; “Tekstil mühendisliği ve teknolojisinin hibrit çalışmaya en uygun mühendislik alanlarından biri olması, bu alandaki bilim insanları için ayrıca heyecan verici. Tıptan moda tasarımına, uzay teknolojilerinden spora uzanan bir yelpazede sayısız inovatif işin merkezinde tekstil mühendisleri var. Bu konferans da ele alınacak konular açısından aynı noktalara işaret ediyor. Hepinize katılımınızdan ötürü şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ediyor, pozitif çıktılarıyla alana fayda sağlayacak bir konferans olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

autex-2018 (2)

AUTEX 2018

AUTEX, tekstil endüstrisi alanında dünyanın her yerinden prestijli üniversiteleri, araştırmacıları, uzmanları, öğrencileri ve insanları bir araya getiriyor. 2000 yılından itibaren düzenlenen ve her yıl farklı bir ülkede organize edilen konferansın bu yılki organizasyonu İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’ne aitti. AUTEX Dünya Tekstil Konferansı’nda bu sene, yenilikçi işlevsel tekstiller, tıbbi tekstiller, doku mühendisliği ve nanotekstiller gibi konuların yanı sıra ölçme teknolojileri ve makine teknolojileri üzerine sanayi odaklı birçok başlık ele alındı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi