İTÜ Başarılara Yelken Açtı
Tem 05, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yelken Kulübü, Mart ayında başlayan 2018 sezonunda katıldıkları yarışlarda 4 ay içerisinde 8 ödül alarak önemli bir başarıya imza attı.

itu-yelken-2018 (3)

Ülkemizin denizcilik sektörüne önemli ölçüde insan kaynağı yaratan ve mezunlarıyla bu branşta lider konumda olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından 2006 yılında kurulan İTÜ Yelken Kulübü, 2018 yılına hızlı bir giriş yaparak geçmiş başarılarına yenilerini ekledi. Kulübümüzün, bu sene düzenlenen yarışlarda aldığı ödüller; Çanakkale Zaferi 103. Yıldönümü Kupası Yat Yarışları 2.liği ödülü, Campus Cup yarışlarında 3.lük ve 2.lik ödülü, BAU İlkbahar Trofesi 4. Etap yarışında 3.lük ödülü, İstanbul Kupası yarışında 3.lük ödülü, 34. Yıl Deniz Harp Okulu Kupası yarışında senenin ilk 1.lik ödülü, Türkiye Sportsboat Trofesi 3. Ayak yarışında sportsboat 3.lük ödülü ve Tüsf 2. Etap 2.lik ödülü şeklinde sıralanmaktadır.

itu-yelken-2018 (2)

Hedefte Yeni Kupalar Var

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen üniversiteler arası yarışlarda ülkemizi dünyada da temsil ederek 1.lik alan ve çeşitli dereceler kazanan İTÜ Yelken Kulübü, ulusal ve uluslararası alanda iddiasını sürdürmeyi ve yarışmalarda yeni kupalar kazanmayı hedefliyor. 20 kişiden oluşan ekibin lideri Arda Can Akbaş, takım olabilmenin önemine vurgu yaparak, “Ekip olarak birbirimizle çok iyi anlaşıyor, özveri ile hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizin çatısı altında güçlü bir aidiyet duygusu ve arkadaşlık bilinciyle bir aradayız. Bu ortamın bize yarışmalarda hedeflediğimiz başarıları getireceğine inanıyoruz.’’ dedi.

itu-yelken-2018 (1)

Elde ettikleri güzel sonuçlar ile üniversitemizi gururlandıran genç yelkenciler, İTÜ öğrencilerine ömür boyu sürdürebilecekleri bir hobi kazandırmak ve İTÜ adını yelken sporunda da daha üst sıralara taşımak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

itu-yelken-2018 (4)