İTÜ Güneş Arabası Ekibi 14. Yılını Mezunlarıyla Kutladı
Tem 09, 2018

İTÜ Güneş Arabası Ekibi (GAE) öğrencileri, 20 mezunuyla 30 Haziran’da bir araya geldi.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde ekibin öğrenci üyeleri ile 2004 yılında ekibi kuran üyeler ve farklı yıllarda ekipte yer alarak şu an yurt içi ile yurt dışında çalışan İTÜ mezunları, çalışmaları yerinde incelemek için kuruluşunun 14. yılında bir araya geldi. Mezunlara yapılan sunumla başlayan etkinlik, fikir alışverişleri ve atölye ziyaretleriyle devam etti.

gae-mezun-bulusmasi-2018 (1)

İTÜ’de Güçlü Mezun-Öğrenci İlişkisi

İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin yürüttüğü çalışmalarda 14 yılda 150’ye yakın öğrenci görev aldı. İTÜ mezunu olan eski ekip üyeleri, İTÜ GAE’nin genç üyeleri ile iletişimini halen sürdürüyor ve mezun-öğrenci ekseninde örnek bir proje kültürü oluşmasını sağlıyor.
Buluşmada ekibin çalışmalarını yürüttüğü otonom sürüş konularında mezunlarla fikir alışverişinde bulunuldu. İTÜ GAE’nin hâlihazırda kullandığı ve endüstride de aktif olarak kullanılan ileri sürüş teknolojileri hakkında mezunlardan ekip üyelerine önemli tavsiyeler verildi.

gae-mezun-bulusmasi-2018 (4)

80 Mezun Etkinliğe Canlı Yayın ile Dahil Oldu

Etkinliğe katılamayan mezunlar için 2 saatlik canlı yayın gerçekleştiren genç ekip üyeleri toplamda 80 mezunuyla da interaktif olarak çalışmalarını paylaştılar.

Sunum ve bilgi alışverişi sonrasında genç ekip üyeleri mezunlarla birlikte İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde bulunan atölye ziyaretini gerçekleştirdi. Teknik incelemelerde bulunan mezunlar kazanılan kupaların hikayelerini de paylaşmayı ihmal etmedi.

gae-mezun-bulusmasi-2018 (2)

“Arıba 1” Yarış Pilotu B.O.W. ISTKA’yı Kullandı

İTÜ GAE’nin ilk yarış aracı olan Arıba 1'in pilotu olan ve şu an Ford Otosan firmasında Onay Mühendisi olarak çalışan Orhan Kösebay, ekibin geçen yıl Avustralya’da yarışan son aracı B.O.W. (Bees on Wheel) ISTKA’yı kullandı. Kösebay düşüncelerini "Siz bu işi bir sonraki seviyeye taşımışsınız." diyerek dile getirdi.

16 Temmuz’da Türkiye Turu Başlıyor

İTÜ Rektörlüğü desteği ile 16-20 Temmuz tarihlerinde B.O.W. ISTKA aracıyla Türkiye Turu planlayan ekip, tur boyunca Çanakkale Şehitler Abidesi, Bursa İTÜ Evi, Eskişehir Devrim Arabaları ve son olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirecek.

gae-mezun-bulusmasi-2018 (3)

İTÜ Güneş Arabası Ekibi Hakkında

İTÜ Güneş Arabası Ekibi 2004 yılında kuruldu. Günümüze kadar 9 farklı araç üreten ekip, bu araçlar ile 2’si uluslararası olmak üzere 22 adet ödül kazanarak Türkiye’nin üniversite öğrenci ekipleri arasında en fazla ödül alan ekibi haline geldi. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmelerinin yanı sıra, endüstrideki aktif karşılaşılan konu ve problemleri ele alarak bu problemlere çözüm üretme çalışmalarıyla üniversite-sanayi iş birliğinde önemli rol oynuyorlar.

Özellikle günümüzde ivmesi artan elektrikli araçlar konusunda üniversite tarafında destek sağlayan öğrenciler, ileri sürüş teknolojilerinden olan otonom sürüş başta olmak üzere, batarya yönetim sistemi, motor ve sürücü teknolojileri, enerji dönüşümü ve yapısal analiz konularında çalışmalar yaparak endüstriye daha çıkmadan üretken bireyler haline geliyorlar.

İTÜ Makine Fakültesi’nden Öğr. Gör. Dr. Alper Tolga Çalık danışmanlığını yaptığı ekipte, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Meteoroloji Mühendisliği gibi 10 farklı programdan 32 öğrenci yer almaktadır.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi