2017-2018 Akademik Yılı’nda Sporda İTÜ’lüler
Tem 10, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), bireysel ve takım sporlarında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) lig ve şampiyonalarında başarılarla dolu bir sezonu daha geride bıraktı.

İTÜ’lü sporcularımız, atletizm, basketbol, bilardo, briç, buz hokeyi, curling, eskrim, frizbi, futbol, hentbol, korumalı futbol, masa tenisi, okçuluk, oryantiring, salon futbolu, snowboard, squash, tenis, voleybol, yelken ve yüzme gibi 60’a yakın branşta 2017-2018 akademik yılı boyunca üniversitemizi temsil etti. Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleşen spor müsabakalarında önemli başarılar elde eden sporcularımız İTÜ’yü bir kez daha gururlandırdı.

sporcu-basarilari-2018 (4)

5 kupalı şampiyon: İTÜ Frizbi Teknik

Birçok spor dalının üniversite liglerindeki grup müsabakalarında ilk 3’te üniversitemizin adını duyuran takımlarımızın yanı sıra şampiyonluklarıyla bu yılın özellikle ikinci yarısında dikkat çeken takımlardan biri Frizbi Teknik oldu. Sezon boyunca üniversitemize en fazla kupayı getiren frizbi takımımız 5 kupayla İTÜ’ye döndü.
Fribi Teknik Takımımız, Koç Spor Fest 2018 kapsamında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeaa gerçekleşen ve sezonun son müsabakası olan Frizbi Türkiye Şampiyonası’nda, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi takımları edahil 11 üniversite takımını geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Takımımız ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üniversiteler Arası Frizbi Ligi ve 10. University Ultimate Tournament’dan aldığı kupalarla da adını duyurdu.

sporcu-basarilari-2018 (3)

İTÜ Kano ve Kürek Takımı şampiyon

Türkiye Üniversiteler Arası Dragon Bot Şampiyonası’nda üniversitemizi gururla temsil eden diğer bir takımımız dae Kano ve Kürek branşında oldu. İstanbul Üniversitesi ve TÜSF tarafından Mayıs 2018 başında gerçekleştirilen şampiyonanın erkekler kategorisinde takımımız 8 üniversite arasından en iyi dereceyi elde ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı.

sporcu-basarilari-2018 (2)

Başarıya Yelken Açan: İTÜ Yelken Takımı

İTÜ Yelken Takımı 2018 sezonuna hızlı bir girişle 4 ay içerisinde 8 ödül alarak geçmiş başarılarına yenilerini ekledi. Kulübün, bu sene düzenlenen yarışlarda aldığı ödüller; Çanakkale Zaferi 103. Yıldönümü Kupası Yat Yarışları 2.liği ödülü, Campus Cup yarışlarında 3.lük ve 2.lik ödülü, BAU İlkbahar Trofesi 4. Etap yarışında 3.lük ödülü, İstanbul Kupası yarışında 3.lük ödülü, 34. Yıl Deniz Harp Okulu Kupası yarışında senenin ilk 1.lik ödülü, Türkiye Sportsboat Trofesi 3. Ayak yarışında sportsboat 3.lük ödülü ve Tüsf 2. Etap 2.lik ödülü şeklinde sıralanmaktadır.

sporcu-basarilari-2018 (1)

İkincilik kupasını kaldıran takımlarımız:

Türkiye Şampiyonası: Oryantiring Takımı
İstanbul Şampiyonası: Hentbol Takımı

Üçüncülük kupasını kaldıran takımlarımız:

Türkiye Şampiyonası: Klasik Yay Erkek Takımı, Atletizm Takımı (4*100m Bayrak Erkekler), Salon Futbolu Erkek Takımı, Squash Takımı
İstanbul Şampiyonası: Futsal Takımı

Şampiyonalarda, lig gruplarında başarı gösteren ve uluslararası etkinliklerde göğsümüzü kabartan tüm İTÜ’lü sporcularımızı kutluyor, İTÜ Ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.