İTÜ-TEİAŞ Arasında Eğitim İşbirliği
Tem 10, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) arasında eğitim işbirliğini düzenleyen protokol imzalandı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım arasında imzalanan protokol birçok alanda iş birliğini kapsıyor.

teias-protokol-2018 (1)

1800 TEİAŞ Mühendisine Eğitim

İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker, İTÜ Elektrik–Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü ile TEİAŞ arasında imzalanan eğitim iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 1800 TEİAŞ mühendisinin temel eğitimlerinin kademeli olarak İTÜ bünyesinde verileceğini söyledi. Prof. Dr. Şeker, yapılan protokolle birlikte bilimsel ve teknolojik çalışmaları içeren eğitimlere başlanıldığını ve ilk gruba 200 mühendisin alındığını ifade etti.

teias-protokol-2018 (2)

İTÜ Modern Laboratuvarlarını TEİAŞ’ın Kullanımına Açacak

Protokol kapsamında, elektrik güç sistemleri ile ilgili TEİAŞ'ın AR-GE ve teknoloji gelişimine katkı sağlamak amacıyla, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve araştırmacılarının bilimsel birikimlerinden faydanılması hedefleniyor. Bu süreçte Üniversite-TEİAŞ iş birliğini güçlendirmek için İTÜ laboratuvarı TEİAŞ mühendislerinin kullanımına açılacak. Söz konusu iş birliği ile bilgi birikiminin teknoloji geliştirme yeteneği ile pekiştirildiği, AR-GE süreçlerine yönelik nitelikli yaklaşımların yaygınlaştırıldığı, kaynakların kaliteli, verimli ve en etkin şekliyle kullanıldığı eğitimler üzerinde çalışılması hedefleniyor.