İTÜ-KKTC ve DAÜ Arasında Yeni İş Birliği
Tem 17, 2018

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında mühendislik alanına yönelik yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilimsel, teknolojik, eğitimsel ilişkilerin geliştirilmesi ve İTÜ ile DAÜ arasında köprü kurulması planlanıyor.

itu-dau-protokol-2018 (2)

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında mühendislik alanına yönelik yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından imzalanan protokolde İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker ile DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın şahit olarak imzalayan isimler arasında yer aldılar.

DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kum, DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naciye Doratlı ve DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Demirel de hazır bulundu.

Prof. Dr. Ercan Kahya “İş birliğimiz daha da güçlendi”

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, “DAÜ’yü ikinci evim gibi hissediyorum. Aynı şehrin tek üniversitesi gibiyiz. Bu ilişkiler Prof. Dr. Osam’ın yönetimi ile güçlendi.” ifadelerini kullanarak birlikte, omuz omuza güzel işler başaracaklarına inandığını aktardı.

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise İTÜ-KKTC ile önemli bir tempo yakaladıklarını belirterek imzalanan iş birliği protokolü ile mühendislik alanında da güzel işler yapacaklarına inandığını vurguladı. Prof. Dr. Osam, her iki kurumun da değerli ekibine teşekkürlerini ileterek protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

itu-dau-protokol-2018 (1)

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilimsel, teknolojik, eğitimsel ilişkilerin geliştirilmesi ve İTÜ ile DAÜ arasında köprü kurulması planlanıyor. Protokol kapsamında, DAÜ Kampüsü içerisine kurulacak olan Bilişsel Sistemleri (Cognitive Systems) Laboratuvarı, İTÜ-KKTC ile ortak bir koordinasyona sahip olacak. Bu şekilde, İTÜ-KKTC ve DAÜ'den araştırmacılar endüstri ve devlet destekli araştırma konsorsiyumlarına katılacak, bilimsel ve endüstriyel uygulamalarla ilgili çeşitli alanlarda uluslararası disiplinler arası araştırma projeleri düzenleyebilecekler.