Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Burcu Özsoy’a Uluslararası Görev
Tem 17, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları UYG-AR Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Burcu Özsoy, Dünya İklim Araştırma Programı’nın (WCRP), 20 yıldır devam eden İklim ve Okyanus: Değişkenlik, Öngörülebilirlik ve Değişim Projesi’nin (CLIVAR) Türkiye temsilcisi seçildi.

doc-dr-burcu-ozsoy-2018 (1)

Üniversitemiz bilim insanları ülkemizin gururu olmaya devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları UYG-AR Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Burcu Özsoy, Dünya İklim Araştırma Programı’nın (WCRP) 20 yıldır devam eden İklim ve Okyanus: Değişkenlik, Öngörülebilirlik ve Değişim Projesi’nin (CLIVAR) Türkiye temsilcisi seçildi.

doc-dr-burcu-ozsoy-2018 (2)

Dünya İklim Araştırma Programı (WCRP), Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Uluslararası Bilim Konseyi (ICSU) ve UNESCO'nun Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu (IOC) tarafından destekleniyor. 20 yıldır devam eden CLIVAR (İklim ve Okyanus: Değişkenlik, Öngörülebilirlik ve Değişim) projesi ise Dünya İklim Araştırma Programı'nın (WCRP) dört temel projesinden biri olarak biliniyor. Proje, okyanus-atmosfer sisteminin dinamiklerini, etkileşimini ve öngörülebilirliği üzerine araştırmaları kapsıyor. Böylelikle, iklim değişkenliği ve dinamikleri, öngörülebilirlik ve değişim, yaşadığımız toplum ve çevre yararı hakkında daha iyi bir anlayışa olanak sağlayıp, Dünya'nın iklim sistemindeki değişikliklerin gözlemlerini, analizlerini ve tahminlerini kolaylaştırıyor.

Öğretim üyemizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.