• İTÜ’lü Güneş Arabası “B.O.W.İSTKA”dan Türkiye Turu
    Tem 23, 2018
    İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi (İTÜGAE) tarafından geliştirilen yeni nesil güneş enerjili araç “B.O.W.İSTKA” test ve tanıtım amacıyla çıktığı Türkiye turunu başarı ile tamamladı. Ekibin hedefi gelecek yıl Avustralya’da düzenlenecek yarışta iyi bir derece elde etmek.

• İTÜ’lülerin Peyzaj Mimarlığı Alanındaki Başarıları Tescillendi
    Tem 23, 2018
    Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, hazırlamış oldukları projelerle 2018 Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında 8 ödül alarak üstün bir başarıya imza attı. Uygulanmış proje ödülünün yanı sıra 1 teşvik ödülü ve 6 bitirme projesi ödülü kazanan üniversitemiz, akademik alanda peyzaj mimarlığındaki iddiasını da sürdürdüğünü gösterdi.

• İTÜ’de Geliştirilen Katmanlı Biyobozunur Yapay Damar
    Tem 23, 2018
    Üniversitemiz Doktor Öğretim Üyesi İpek Yalçın Eniş, kalp ve damar hastalıkları için kullanılması hedeflenen ‘katmanlı biyobozunur yapay damar’ geliştirmeyi başardı.

• Mezunumuz Prof.Dr. Ahmet Zeytinci’den Akademik Maceralar
    Tem 23, 2018
    İnşaat Fakültesi 1973 Mezunumuz Prof. Dr. Ahmet Zeytinci, ABD’nin “FELLOW” unvanlı akademisyenlerinden. Mezunumuz, ABD’de mühendislik öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara ve genç meslektaşlarına mentörlük yapan eğitimci ve araştırmacı kimliği ile tanınıyor.