İTÜ’lülerin Peyzaj Mimarlığı Alanındaki Başarıları Tescillendi
Tem 23, 2018

Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, hazırlamış oldukları projelerle 2018 Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında 8 ödül alarak üstün bir başarıya imza attı. Uygulanmış proje ödülünün yanı sıra 1 teşvik ödülü ve 6 bitirme projesi ödülü kazanan üniversitemiz, akademik alanda peyzaj mimarlığındaki iddiasını da sürdürdüğünü gösterdi.

Ülkemizdeki Peyzaj Mimarlığı faaliyetlerinin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi, güzel sanatların teşvik edilmesi, mesleğin gelişiminin desteklenmesi ve kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından her yıl 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nde farklı bir tema ile düzenlenen “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’’ sahipleri belli oldu. Bu sene “eğitim kampüsleri’’ teması ile 10.su gerçekleştirilen etkinliğin uygulanmış proje dalında “İTÜ Yeşil Kampüs Projesi’’ ödüle layık görüldü. Proje ekibinde, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tayfun Kındap ve Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tuncay, Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, Prof. Dr. Gülname Turan ve Sis Karaman Alkan yer almaktadır.

yessil kampıus yarisma proje

Ayrıca, İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay’ın öncülüğünde Doç. Dr. Fatih Terzi, Gökçen Özalp, Büşra Yılmaz Şirin, Dilara Kuş, Utku Ali Güler, Dilara Aküle, Cansu Güreser ve Ayşen Tabak Oflaz’ın oluşturduğu proje ekibi, analiz ve planlama dalında “Riva Deresi Kentsel Tasarım Peyzaj Projesi’’ başlıklı çalışmaları ile teşvik ödülü aldı.

İTÜ Yeşil Kampüs Projesi
Dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil alan ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği GreenMetric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında 619 üniversite içerisinde 77. sırada yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013 yılında hayata geçirilen yeşil kampüs çalışmalarını her geçen gün zenginleştirilmeye devam ediyor. Üniversitemiz, d sürdürülebilir peyzaj anlayışı, doğal yaşamın korunması, engelsiz kampüs, spor olanaklarına elverişlilik, yaşam döngüsünün sağlanması gibi unsurlar dikkate alınarak hayata geçirilen “Yeşil Kampüs Projesi’’ ile uluslararası alanda tescillenen başarısını Peyzaj Mimarlığı Ödülü ile ulusal alanda da pekiştirmiş oldu.

Öğrencilerimize 6 Ödül Birden
Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerimiz, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ile Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) iş birliğinde bu yıl 7.si düzenlenen “Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri’’ni kucakladı. Organizasyon kapsamında yer alan 26 bitirme projesi arasında verilen 5 eşdeğer ödülünden 4’ünün ve 3 teşvik ödülünden 2’sinin sahibi, İTÜ Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri oldu. Eşdeğer ödülüne Esra Melis Yüksel, Begüm Aydoğdu, Müberra Yüksel, Cansu Güreser, teşvik ödülüne ise Fatma Sultan Yaman ve Şükriye Gizem Kozanoğlu yaptıkları çalışmalarıyla değer görüldü.

İTÜ camiası olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.