“Kız Kardeşim Projesi”ne Uluslararası Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülü
Tem 27, 2018

Üniversitemizin eğitim partnerliğini üstlendiği “Kız Kardeşim” başlıklı sosyal sorumluluk projesi, Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülü’ne değer görüldü.

Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri (The International CSR Excellence Awards) Londra’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Türkiye’de kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını güçlendirmek amacıyla 2015 yılında Coca-Cola’nın girişimiyle başlayan “Kız Kardeşim” projesi, ödüle değer görülen projelerin arasında yer aldı. Üniversitemizin eğitim partneri olduğu proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülüyor.

kiz-kardesim-projesi-2018 (2)

Topluma değer katan projeler
Ödül töreni dünyanın ünlü oyuncularını yetiştiren İngiltere Kraliyet Drama Sanatları Akademisi’nde (RADA) gerçekleştirildi. Törende Coca-Cola Türkiye'yi, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin temsil etti. Sinan Cem Şahin, “Coca-Cola olarak, işimizin sürdürülebilir olmasının yaşadığımız çevre ve toplumun sürdürülebilir oluşuna bağlı olduğunu düşünüyoruz. Topluma değer katmada sürdürülebilirlik projelerinin büyük bir yere sahip olduğuna inanıyor ve bu bilinçle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri tarafından takdir edilmiş olması bizim için büyük bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.

Hedef 30 ilde 9000 kadına ulaşacak
Kız Kardeşim projesiyle, 30 ilde 9000 kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadınlara girişimcilik, finans ve teknoloji odaklı eğitimler veriliyor. Proje kapsamında ayrıca kadınlar arasında yerel ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesi ve kadınların ürettiği ürünlerin pazara erişiminin kolaylaştırılması ve görünürlüğünün artırılması için de çalışmalar yapılıyor. İTÜ iş birliğiyle 30 ilde “tasarım farkındalığı” ve “ambalaj tasarımı ve çevre” konusunda Prof. Dr. Gülname Turan’ın desteğiyle eğitim veriliyor.

kiz-kardesim-projesi-2018 (1)