İTÜ Öğrencileri Google Summer of Code Programı’nda
Tem 30, 2018

Google tarafından 2005 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen, üniversite öğrencilerinin açık kaynak yazılım projelerine katkı yapmalarına olanak sağlayan Google Summer of Code (GSoC) 2018 Programı’na İTÜ’den iki öğrenci kabul edildi.

Bu yıl Türkiye’den yalnızca 8 gencin seçildiği kod geliştirme ve tanıtma odaklı uluslararası programa, sundukları proje önerileriyle katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz, 14 Mayıs – 6 Ağustos 2018 tarihleri arasında çeşitli firmalardan eşleştikleri danışmanlarla birlikte yaklaşık 3 ay sürecek bir kodlama projesi kapsamında çalışmalar yürüterek yazılım geliştirme teknikleri konusunda tecrübe kazanacaklar.

sumer_of_codes_bidb

Türkiye’den Seçilen 8 Öğrencinin 2’si İTÜ’den

Uluslararası çapta yoğun başvurunun alındığı ve sıkı bir eleme süreci sonunda belirlenen öğrencilerle birlikte Türkiye’den seçilen 8 genç arasında yer alan 2 öğrencimiz “GSoC 2018 Programı”na katılma başarısı gösterdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Doğukan Çelik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda lisansüstü öğrenimini sürdüren Semih Serhat Karakaya, sunacakları projeler için yoğun bir tempoyla hazırlıklarına devam ediyorlar. Öğrencilerimizden Doğukan Çelik, “Social event database for Debian’’, Semih Serhat Karakaya ise “ownCloud/Nextcloud Storage and User file provider Integration for Rocket.Chat’’ başlıklı proje üzerinde çalışıyor.

Google Summer of Code programı hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Çelik ve Karakaya yılda bir defa düzenlenen bu programa dahil olmalarından dolayı mutlu olduklarını ve kendileri için önemli bir deneyim olacağını belirttiler.

Google Summer of Code

Google Summer of Code, 2005 yılında öğrencilere açık kaynaklı yazılım geliştirme ve tanıtma amacıyla kurulmuş bir programdır. Kuruluşundan bu yana dünya çapında 125 ülkeden 13.000'den fazla öğrenci ile 12.000 danışmanı bir araya getiren Google Summer of Code Programı kapsamında 33.000.000'dan fazla kod üretilmiştir.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi