Üniversitemizden Zemin İstanbul Projesi’ne Destek
Ağu 09, 2018

Üniversitemiz, yeniliğe ve teknolojiye meraklı gençleri yetiştirmek için hazırlanan Zemin İstanbul Projesi’ne destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem programında yer alan, yeniliğe ve teknolojiye meraklı gençleri yetiştirmek için hazırlanan Zemin İstanbul Projesi için imza töreni düzenledi. Bu kapsamda Üniversitemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. İBB’nin Saraçhane’de bulunan belediye binasında gerçekleşen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner ve çok sayıda yetkili katıldı.

zemin_istanbul_1

Her şey çocuklarımızın geleceği için

İmza töreni öncesi Zemin İstanbul Projesi’nin tanıtım filmi izlendi. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün yenilikçi fikirleri her zaman desteklediğine vurgu yaptı. Teknik Üniversite’nin AR-GE ve girişimcilik üniversitesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karaca, “Hem İTÜ Rektörü olarak hem İTÜ Arı Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı olarak böyle bir projenin partneri olmaktan gerçekten gurur ve onur duyuyoruz. Hepimizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için bu tür projelerin mutlaka çoğalması gerekiyor.” diye konuştu.

Yenilikleri yakalamak gerekiyor

Törende konuşan Başkan Mevlüt Uysal, akıllı belediyecilik adına teknolojik gelişimi ve yeniliği yakalamanın önemini anlatarak, gençleri geleceğe hazırlamak adına yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü söyledi. Projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İBB iş birliğiyle hayata geçirildiğini aktaran Uysal, çalışmada en önemli destekçilerinin üniversiteler olduğunu belirtti.

Zemin İstanbul Projesi nedir?

Türkiye’de inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi olmayı planlayan Zemin İstanbul, vatandaşla etkileşimin, yönetişimin zemini haline gelecek. Yaratıcı fikir sahibi bireylere veya küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak gerekli her türlü donanım, yazılım, ekipmanın yer aldığı ofis ve atölye ortamını sunacak olan Zemin İstanbul Projesi, İstanbullulara yeni ürün ve hizmetlerin gerçek katma değerlerini görmesini sağlayan bir deneyim, araştırma ve inovasyon ortamı sunacak.

zemin_istanbul

Özellikle fikri olan gençlere yönelik altyapı hizmeti sunacak olan Zemin İstanbul, kuluçka, deneyim, etkinlik ve animasyon birimlerinden oluşuyor. Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, çeşitli eğitimler almanın yanı sıra, sektörel ve akademik tecrübeye sahip kişilerin oluşturduğu mentor havuzundan kendi ihtiyaçları doğrultusunda faydalanabilecekler. Deneyim Merkezi‘nde ise gelişen yaşam şartlarında karmaşık halde olan çok katmanlı çözümleri algılamak için bir metodoloji sunulacak. Çocuklara hizmet verecek olan Eğitim ve Etkinlik Merkezi ise geleceği inşa edecek çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik ‘7-10 Yaş Maker’ ile ‘10-16 Yaş İleri Maker’ programlarını içeriyor. Çocukların yeni fikirlerini ve hayal dünyalarını gerçeğe dönüştürme şansı bulacakları tasarım ve programlamanın temel öğelerini barındıracak olan Animasyon Stüdyosu, yeni neslin senarist, animasyoncu, tasarımcı, programcı ve yönetmenlerini yetiştirmeyi ve potansiyeli olan her çocuğu cesaretlendirmeyi hedefliyor.