Çok Uluslu Buluşma ITUMUN 2018
Ağu 27, 2018

Üniversitemiz öğrencileri tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen ITUMUN 2018 başarıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen ITUMUN ‘18 konferansı, 13-17 Ağustos 2018 tarihler arasında Ayazağa Yerleşkemiz’de yapıldı. Beş gün süren konferansa yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda kişi katıldı. Tarihi ve güncel olayların farklı bakış açıları ve kültürlerle münazara edilmesi amaçlanan etkinliğin açılışında konuşan ITUMUN 2018’in Başkanı Ahmet Zafer Sağlık, ‘Bugün öğren, yarın yönet’ sloganıyla yola çıktıklarına vurgu yaptı. Sağlık, “Model Birleşmiş Milletler Konferansları, öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri, bir konuyu derinlemesine araştırıp üzerinde tartışabilme yeteneklerini geliştirebilmeleri için muazzam bir ortam.” dedi. Sağlık, bu tip etkinliklerin özellikle mühendislik ve teknik alanda eğitim veren İTÜ’de yapılmış olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

mm

Açılış töreninin ardından delegelerle münazaralara geçildi. Bu toplantılara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, Sudan, Hindistan, Macaristan, Suriye, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nden delegeler katıldı. ITUMUN ‘18 Konferansı’nda tarihi ve güncel olaylar, delegeler tarafından İngilizce, Fransızca ve Türkçe olmak üzere 3 farklı dilde ele alındı. Bunun yanı sıra, yapılan münazaralar sonra erdikten sonra delegeler için sosyal ve kültürel İstanbul turları da düzenlendi. Konferans ödül töreninin ardından sona erdi.

Ayrıntılı bilgi için: www.itumun.org