Rektörümüzden Yeni Öğrencilerimize Hoş Geldin Mesajı

Sevgili İTÜ’lü,

245 yıllık Teknik Üniversite Ailesi’nin en yeni üyesi,

ARAMIZA HOŞ GELDİN!

Artık ayrıcalıklı bir ekolün parçasısın. 2,5 asırdır kesintisiz devam eden akademik eğitimiyle ülkemizin EN KADİM BİLİM YUVASI olan ve dünyanın en köklü teknik üniversiteleri arasında yer alan İTÜ’nün çatısı altındasın.

Ülkemizin teknoloji tarihini şekillendiren, Osmanlı modernleşmesinin öncülerinden olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin imarında lokomotif rol üstlenen zengin bir mirasın yeni sahibisin.

Türkiye’nin İLK TELEVİZYON KANALInı kuran, İLK ÜNİVERSİTE RADYOSUnu açan ve öncü rolüyle markalaşan bir bilim yuvasındasın.

Yerli yapım İLK KÜP UYDUyu tasarlayıp uzaya gönderenlerin, İLK YERLİ BİLGİSAYARı yapanların okulundasın.

Türkiye’de YETKİN MÜHENDİS lisansını alabileceğin TEK akademik kurumdasın.

Türkiye’deki TEK MÜHENDİSLİK MÜKEMMELİYET MERKEZİ’ni kuran, Türkiye’nin ilk Türk Müziği Konservatuvarı’nın yer aldığı, 400 Avrupa üniversitesi bağlantısıyla EN FAZLA ERASMUS ANLAŞMASI bulunan üniversitedesin.

Türkiye’nin en gelişmiş girişimcilik ekosistemini hayata geçiren, en kapsamlı TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ yarışmasını düzenleyen, gençlerin fikirlerini ve hayallerini destekleyen YENİLİKÇİ yaklaşımların kalbindesin.

Dünyanın en DOĞA DOSTU 100 üniversitesi arasında yer alan; Green Metric’te Avrupa’da 37.’, dünyada 77. sırayı alan YEŞİL KAMPÜS İTÜ’desin.

Şehrin merkezinde 6 kilometre bisiklet yoluna, gölete, ormana ve GECE-GÜNDÜZ SPOR yapabileceğin alanlara sahip bir kampüstesin.

Ve en önemlisi;

Türkiye’nin EN DONANIMLI VE EN ÜRETKEN AKADEMİSYENLERİnin bir araya geldiği yerdesin. Onların öğrencisi olma ayrıcalığını yaşayacağın yolun başındasın. Öğreneceğin, üreteceğin, yeni kapılar açacağın bir BAŞLANGIÇ bu.

Kendini ve vizyonunu geliştireceğin bu yolda, İTÜ öğrencisi olmanın ayrıcalıklarını sonuna dek yaşa. Araştır, eleştir, sorgula fakat önyargılı olma. Öğren ama ezberleme. Bilgini kullan, tek boyutlu bakma ve farklı fikirlere her daim açık ol. İTÜ’nün parçası olmak için verdiğin emeği hiç unutma ve kendine güvenmekten asla vazgeçme.

Seninle aynı okulda öğrenciydik; bana çok değerli zamanlar hediye etti İTÜ. Yıllar sonra bugüne baktığında senin de aynı duyguları paylaşmanı ve Teknik Üniversite’nin hayatına eşsiz dokunuşlar yapmasını dilerim.

Başarını yürekten kutluyorum. TEKNİK ÜNİVERSİTE’YE HOŞ GELDİN.

Prof. Dr. Mehmet Karaca