İTÜ’den Güney Kore Kurumları ile Akademik İşbirliği
Eyl 11, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) akademik işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Güney Kore’den Pusan National University, College of Engineering (Pusan Ulusal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) ve Global Frontier R&D Center for Hybrid Interface Materials (GFHIM) ile üniversitemiz arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile İTÜ, öğrencilerine ve akademisyenlerine farklı kültürleri tanıma, bilimsel çalışmalar yürütme ve eğitim imkânları açısından önemli avantajların kapısını da aralamış oldu.

itu-pusan-web (2)

Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı akademik iş birliği protokolünün imza töreni 31 Ağustos 2018 Cuma günü Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İmza törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal, Pusan Ulusal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kwang Ryul Baek ve GFHIM Direktörü Prof. Dr. Kwang Ho Kim’in yanı sıra birçok akademisyen ve uzman katıldı. Karşılıklı imzalar atıldıktan sonra taraflar kurumları hakkında hazırladıkları tanıtım sunumlarını sergiledi. İmza törenindeki konuşmasında akademik iş birliğinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Alper Ünal, memnuniyetini dile getirdi.

itu-pusan-web (3)

İmzalanan protokol ile eğitim çalışmaları, AR-GE projeleri, akademik iş birliği kapsamında yeni ufuklar açacak ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi ve kültürel bağların güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Protokol kapsamında düzenlenmesi planlanan ortak çalışmalar arasında öğrenci ve akademik personele yönelik değişim programları, araştırma ve iş birliğini arttırmaya yönelik etkinlikler, uluslararası fikir alışverişini sağlayan ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik eden organizasyonlar yer alıyor. İmzalandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak olan protokol, tarafların isteği doğrultusunda yenilenebilecek.

itu-pusan-web (4)

Pusan National University, College of Engineering Hakkında

Pusan Ulusal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1953 yılında kuruldu. Fakültede yaklaşık 9.500 lisans öğrencisi, 1700 lisansüstü öğrenci öğrenim görmekte ve 239 tam zamanlı akademisyen hizmet vermektedir. Köklü bir geleneğe sahip olan fakülte, yaratıcı, kapsamlı tasarım kabiliyeti olan ve etik bilincine sahip mühendisler yetiştirmek amacıyla yaklaşık 41.000 mühendis mezun etmiştir. Gemi inşa ve otomotiv alanları dahil olmak üzere tüm sektörlere mühendisler kazandırmıştır. Güney Kore endüstrisinin temelini oluşturma niteliği taşıyan Pusan Ulusal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, hükümetin ve yerli-yabancı şirketlerin desteği ile birlikte 40'ı aşkın araştırma enstitüsü ve mühendislik araştırma merkezi aracılığıyla tüm mühendislik alanlarında son teknoloji araştırmalar yürütmektedir.

itu-pusan-web (1)

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi