AB Eğitim ve Gençlik Programlarına İTÜ’den Proje
Eyl 14, 2018

Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Müdürümüz Prof. Dr. Burçkin Dal’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje 2018 Yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) Projeleri başlığında kabul edildi.

2018 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar Proje Başvuru sonuçları açıklandı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen programa, 77 başvuru arasından Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Burçkin Dal’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Immersive Business and Engineering English in Virtual Reality: A Tool for the Sustainable Mobility of the Skilled Workforce in the EU” isimli proje de kabul edildi. Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Burçkin Dal’ın yürütücülüğündeki proje, 259 bin avroluk hibeye uygun görüldü. İspanya’nın önde gelen Teknik Üniversitelerinden Katalonya Politeknik Üniversitesi, Avusturya’nın eğitim alanında seçkin üniversitelerinden Viyana Üniversitesi, Fransa’nın önemli teknik üniversitelerinden Ecole Centrale de Lille ve Polonya’dan eğitim bilimleri alanında öncü çalışmalara imza atan Krakow Pedagoji Üniversitesi projenin uluslararası ortakları arasında bulunuyor.

ab-proje-haber-foto (1)

Dil Eğitimine Önemli Katkı

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Burçkin Dal’ın yürüttüğü proje, yabancı dil eğitimine önemli bir yenilik getirmeyi hedeflemektedir. Proje, profesyonel yaşamlarında yabancı dil olarak İngilizce kullanacak, üniversitelerde mühendislik eğitimleri alan öğrencilerinin ihtiyaç duydukları dil becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak üzere tasarlanan sanal gerçeklik ortamları üzerine temellendirilmiştir. Bu ortamlar aracılığıyla öğrencilerin gerçek yaşam senaryolarıyla durumları görselleştirmeleri sağlanacak ve dil kullanma becerilerinin gelişimine katkı sağlanacaktır.

PROF. DR. DAL: ULUSLARARASI İSTİHDAMI HEDEFLİYORUZ

Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Müdürümüz Prof. Dr. Burçkin Dal, projenin bilim dünyası ve İTÜ için önemini şu sözlerle dile getirdi:

İTÜ YDY’nin misyonu, üniversitemizin genel vizyon ve misyonunu takiben, geleceğin mühendislerine, bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarındaki girişimcilerine dil becerilerini kazandırmak, onları hem ulusal hem de uluslararası düzeyde rekabet gücüne sahip; çağdaş değerleri temsil eden üretken bireyler olarak yetiştirmektir. Bu misyon çerçevesinde, uluslararası ortakların teorik ve pratik yetilerini yürütücülüğümüz şemsiyesi altında toplayarak çağımızın şartlarına uyum sağlayabilecek, uluslararası arenada yabancı dil iletişimi alanında yetkin mühendisler yetiştirmek amacıyla yola çıktığımız bu projede, sürdürülebilir uluslararası nitelikli işgücü hareketliliği ve istihdamını desteklemeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda hazırlanacak yenilikçi İngilizce müfredatı, iş ortamındaki senaryoları simüle eden sanal ortamlar ile mühendis adaylarının mesleki İngilizce dil yetkinlikleri arttırarak onları çok uluslu iş yerlerindeki mesleki yaşama hazırlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, sektör-üniversite işbirlikleri sayesinde de gelişmekte olan Sanal Gerçeklik dünyasında yeni bir faaliyet alanı açacaktır.

ab-proje-haber-foto (2)

KA2 Hakkında

Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklıklar Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği ana eylemi (Key Action 2, KA2) altında yer alan bu faaliyet ile kurumsal, yerel, bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, Program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında stratejik ortaklık projeleri destekleniyor. Erasmus+ Programına dahil ülkelerde yerleşik Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi (ECHE-Erasmus Charter for Higher Education) sahibi yükseköğretim kurumlarının yanı sıra, yükseköğretim alanında faaliyet gösteren farklı deneyim ve uzmanlıklara sahip kurum/kuruluşlar stratejik ortaklıklarda yer alabilirler. Ayrıntılı bilgiye buradan   ulaşabilirsiniz.