Doç. Dr. Mehmet Barış Can Ülker ve Prof. Dr. M.S. Rahman’ın Kitabı Yayında
Eyl 14, 2018

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Mehmet Barış Can Ülker ve ABD’nin North Carolina State Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M.S. Rahman’ın kaleme aldığı ‘Modeling and Computing for Geotechnical Engineering: An Introduction’ isimli kitap raflardaki yerini aldı.

can-ulker-kitap

Bir Taylor & Francis Inc. kuruluşu olan CRC Press Science Publishing tarafından bilim dünyasına sunulan kitap, zeminlerin statik elastik-plastik davranışları, geoteknik mühendisliğinde analitik ve yarı-analitik çözümlerle, sonlu farklar ve sonlu elemanlar yöntemleriyle modelleme konularında rehber niteliği taşıyor.

Kitap, genel olarak zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliğinde sayısal modelleme ve bilgisayarla hesaplamaya ilgi duyan araştırmacılara, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve piyasada çalışan mühendislere yönelik başlangıç seviyesi teorik bilgileri, uygulamaları, çözümlü örnekleri ve MATLAB ile MAPLE programlarıyla öğretici bir nitelik barındırıyor.

Doç. Dr. Can Ülker ayrıca kitabın, Deprem Mühendisliği yüksek lisans programında halen Güz Dönemi’nde verilmekte olan DEP-513E ‘Modeling and Computing in Geotechnical Earthquake Engineering’ isimli derste kullanılmasının da planlandığını belirtti.

Kitap ile ilgili ayrıntılı bilgi için mbulker@itu.edu.tr adresine mail atabilir, kitabı aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz.

Doç. Dr. Mehmet Barış Can Ülker

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Barış Can Ülker 2001 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini 2004 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı’nda yapan Ülker, doktorasını ABD'nin NC eyaleti Raleigh şehrindeki North Carolina State University İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Dr. Mehmet Barış Can Ülker, İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü’nde, Sayısal Yöntemler, Numerical Methods, Modeling and Computing in Geotechnical Earthquake Engineering, Soil-Structure Interaction in Earthquake Engineering derslerini vermektedir.