TEKNOFEST İstanbul Yarışlarında İTÜ’den Önemli Başarı
Eyl 26, 2018

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST İstanbul Uzay Havacılık Ve Teknoloji Festivali sona erdi. Festivalde gerçekleşen teknoloji yarışlarında bireysel ve takımlar halinde mücadele eden öğrencilerimiz başarılarıyla Üniversitemizi gururlandırdı.

teknofest-vist (4)

Sürü İHA Yarışmasının Birincisi VİST Takımı

TEKNOFEST İstanbul Uzay Havacılık Ve Teknoloji Festivali kapsamında 14 farklı teknoloji yarışması düzenlendi. Bu yarışmalara 5000’in üzerinde takım dünyanın dört bir yanından katıldı. 750 takım finallere katılmaya hak kazandı ve 4 gün boyunca finallerde yarıştı.

teknofest-vist (0)

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 20-23 Eylül tarihlerindeki yarışlarda Sürü İHA kategorisinde VİST (Vefa İnsansız Sistemler Takımı) 1. olurken, Savaşan İHA döner kanat kategorisinde İTÜ - AGILE Takımımız mansiyon ödülüne değer görüldü. Apis ARGE Takımımız TÜBİTAK İHA yarışmasında 6. sırada yer alırken Türksat Model Uydu Yarışmasını 7. olarak tamamladı. İnsanlık yararına teknoloji yarışması sağlık kategorisinde ise İTÜ MEMS takımımız 2. olarak bu kategoride dereceye giren tek takımımız oldu.

teknofest-mems

Dünyanın dört bir yanından 5000 Takım

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarından olan Dünya Drone Şampiyonası, Hackİstanbul, Hackathon, İHA-İKA, Su Altı, Robotik Fetih, Sürü İHA, Yapay Zekâ, İnsanlık Yararına Teknoloji ve Robotaksi yarışmalarından oluşan Teknoloji Yarışmaları katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı. TÜBİTAK İHA, Model Uydu ve Model Uçak yarışmaları gibi uçuşlu yarışmalar da ilgiyle izlendi.

teknofest-apis (2)

İTÜ’lü Öğrenciler Ödüllü Projelerini Tanıttı

Festivalde yarışan takılarımızın yanı sıra İTÜ’de farklı disiplinlerden bir araya gelen İTÜNOM Otonom Hava Araçları Takımı, İTÜ Hedef Takımı, İTÜ ROVER Takımı, İTÜ ROV Takımı ve İTÜ- Apis AR-GE Takımı TEKNOFEST'teki İTÜ standında üniversitemizi temsil etti.

teknofest-takimlar (2)

İTÜ ailesi olarak üniversitemizi temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

teknofest-takimlar (3)

teknofest-basladi (5)