Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üniversitemize ve Boeing’e Ödül
Eki 03, 2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nde, Üniversitemiz, dünyanın önde gelen havacılık şirketi Boeing ile eğitim, Ar-Ge ve insan kaynağını geliştirmek amacıyla üç temel alanda hayata geçirdiği projelerle “Uluslararası İş Birliği” ödülüne layık görüldü.

cb_odul_toreni_2018 (4)

Üniversitemiz ile Boeing arasında yapılan çalışmalar ödülle taçlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Boeing eğitim iş birliği, “Uluslararası İş Birliği” ödülüne layık görüldü.

YOK ustuun basari odulu-3

Ödül, İTÜ’ye Boeing ile birlikte oluşturduğu çok yönlü işbirliği modeli kapsamında havacılık alanında ileri teknoloji ürün ve hizmetler geliştirmesi; eğitim faaliyetleri ile bu alanda kabiliyetleri artırması ve stratejik insan kaynağını geliştirmesi nedeniyle verildi.

cb_odul_toreni_2018 (1)

Projelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor

Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca “İTÜ, 245 yıllık tarihi birikimi olan ve her zaman yeniliklere açık bir üniversitedir. İTÜ, tarihinde Türkiye’yi inşa etmiş, ülkemizin 2023 hedeflerinin en temel bileşenlerinden yerli ve milli üretim için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine, nitelikli insan gücü yetiştirmeye tüm hızıyla devam etmektedir. Sektörünün önde gelen uluslararası kuruluşlarından Boeing ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz projelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Yürüttüğümüz çalışmaların Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmesi bizim için büyük bir onurdur. Üniversitemiz havacılık sektörünün önemli oyuncularıyla iş birliğine devam ederek Ülkemize katkı sağlamayı sürdürecek. Alanında dünyaya yön verecek ve örnek olacak çalışmalarımız da önümüzdeki günlerde hayata geçecek.” dedi.

cb_odul_toreni_2018 (2)

İTÜ en önemli ortaklarımızdan

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın “Boeing olarak uzun yıllardır Türkiye’nin havacılık alandaki büyüme hızını destekleyecek teknoloji, Ar-Ge, eğitim projeleri ile bu alandaki kabiliyetlerin ve insan kaynağının gelişimine katkıda bulunacak iş birlikleri içerisindeyiz. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye’deki en önemli ortaklarımızdan biri. İTÜ ile hem uluslararası boyutta örnek gösterilen bir iş birliği modeline imza atmaktan, hem de Türkiye’de havacılık alanında teknoloji ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boeing’in İTÜ ile hayata geçirdiği çok yönlü uluslararası iş birliği programının ödüllendirilmiş olması Türkiye’nin havacılık sektörüne sağladığımız katkıları sürdürmek adına önemli bir motivasyon kaynağı bizim için” değerlendirmesinde bulundu.

cb_odul_toreni_2018 (3)