İTÜ ve NURE Bilimsel İşbirliği
Eki 03, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kharkiv National University of Radio Electronics - NURE (Kharkiv Ulusal Radyo Elektronik Üniversitesi) arasında eğitim ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

kharkiv-itu-protokol-toreni (2)

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen akademik işbirliği protokolü imza töreni 28 Eylül 2018 tarihinde Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, NURE Rektörü Prof. Valerii Semenets ile üniversitelerin rektör yardımcıları ve akademisyenleri katılım gösterdi. Karşılıklı imzaların atılmasıyla birlikte bilimsel alanda yeni ufuklar açma gayesi taşıyan iş birliği anlaşması resmiyet kazanmış oldu.

kharkiv-itu-protokol-toreni (3)

İstanbul Teknik Üniversitesi ve NURE arasında bilimsel işbirliğini daha da geliştirmek amacıyla protokol kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ortak çalışmalar şunlardır;

• Lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi,
• Öğretim üyeleri ve araştırmacılara yönelik değişim programları yürütmek,
• Ortak araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi,
• Bilimsel malzeme ve bilgi alışverişi,
• Bilimsel gelişmelerin tanıtımı konusunda bir merkezin oluşturulması,
• Bilimsel çalışmalara katılımı teşvik eden organizasyonların düzenlenmesi.

İmzalandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak olan protokol, tarafların isteği doğrultusunda yenilenebilecek.

kharkiv-itu-protokol-toreni (1)

KHARKIV NATIONAL UNIVERSITY OF RADIO ELECTRONICS

Kharkiv National University of Radio Electronics (NURE), 1930 yılında kurulmuştur. Ukrayna’nın lider üniversiteleri arasında gösterilen NURE, üniversiteye giriş sınavı şartı bulundurmadan, meslek lisesi ve düz lise mezunlarına direkt olarak bünyesinde eğitim imkânı vermektedir. Eğitim dili Rusça ve İngilizce olan lisans ve lisansüstü programları mevcuttur. Kharkiv Milli Radyo-Elektronik Üniversitesi’ndeki bazı bölümlerde yükseköğrenim kurumu denkliği bulunmaktadır. Ukrayna’daki en eski okullardan biri olan Kharkiv Milli Radyo-Elektronik Üniversitesi, kaliteli eğitimi sayesinde birçok öğrencinin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. NURE’de 25 farklı ülkeden yaklaşık 10.000 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görmektedir.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi