Meraklı Zihinler İTÜ Bilim Şenliği’nde
Eki 03, 2018

Çocuklara bilim kültürünü gündelik hayattan örnekler ve uygulamalarda öğretmek amacıyla düzenlenen “İTÜ Bilim Şenliği” 1-2 Ekim tarihlerinde Ayazağa Yerleşkemiz’de yapıldı.

itu-bilim-senligi-2018 (4)

Üniversitemiz tarafından düzenlenen, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme çağrısı kapsamında kabul gören İTÜ Bilim Şenliği’ne her yaştan ziyaretçi katıldı.

İTÜ Bilim Şenliği kapsamında, Ayazağa Yerleşkesi’nde kurulan şenlik alanında teatral ve görsel açıdan zengin, toplumun her kesimine hitap eden bilim gösterilerinin yanı sıra öğrencilerin uygulayarak ve yaşayarak bilimi öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları yapıldı.

itu-bilim-senligi-2018 (2)

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca “Bilimin Yaşı Yok”

İstanbul'da yaşayan 7'den 77'ye tüm halkın katılımına açık olan şenliğe öğrencilerin ilgisinin oldukça yoğun olduğunu belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Şenliğe ilgi oldukça yüksek; ilk, orta, lise ve üniversite gibi her düzeyden katılan ve ziyaret eden gençlerimiz var. Bilimin yaşı yok. Merak insanda oldukça, bilimle beraber gelecektir." diye konuştu.

itu-bilim-senligi-2018 (1)

Tematik Atölyelerde Bilim

İTÜ Bilim Şenliği ile bilime ilgi duyan tüm bilim severlerin keşif ve icatlarını sergilemek, bilime ilgi duymayan kişilerin dikkatini çekerek toplumda bilim kültürü oluşturmak adına merak uyandırarak bilime olan ilginin arttırılması amaçlanıyor.

Tematik Bilim Atölyeleri ise çocukların bilime dokunabildikleri, uygulamalı olarak düzenek ve içerik geliştirebildikleri etkinlikleri kapsıyor. İnteraktif etkinlikler ile çocukların hem kendilerini hem de takım bilincini geliştirmeleri, bilime olan merak ve keşfetme duygularını uyandırmak hedefleniyor.

itu-bilim-senligi-2018 (3)

Bilim insanları ile toplum arasında bir köprü oluşturmanın hedeflendiği şenlik boyunca yürütülen oturumlarda, tekstil, arkeoloji, çevre, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, mühendislik, çevrebilim vb. konularda alanlarında uzmanlar tarafından birçok soruya yanıt arandı.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi