İTÜ’nün Girişimcilik Ekosistemi Ödülle Taçlandı
Eki 16, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türkiye’nin en iyi girişimcilerinin ödüllendirildiği törende “Ekosisteme Değer Katanlar Özel Ödülü”ne değer görüldü.

girisimcilik_ekosistem_oduleri (2)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığında, Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin başarılı girişimcileri ödüllendirildi. Türkiye’nin en iyi girişimcilerinin ödüllendirdiği bu törende İTÜ “Ekosisteme Değer Katanlar Özel Ödülü”ne değer görüldü. İTÜ’nün ödülü, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından takdim edildi.

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayelerinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminden 500’ü aşkın katılımcı ile gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici gerçekleştirirken, TİM-TEB Girişim Evleri’nden 10 başarılı girişimci ödüle layık görüldü.

girisimcilik_ekosistem_oduleri (3)

“İTÜ’nün Girişimcilik Ekosistemine Katkısı Devam Edecek”

Ödülle ilgili değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları söyledi: ”İTÜ’de işin fikir aşamasından, sektörde başarıyla rekabet etme aşamasına kadar her adımda girişimcilik ile ilgili çok farklı ortam ve destekler bir arada bulunuyor. Öğrenimleri süresince İTÜ GİNOVA tarafından desteklenen İTÜ’lü girişimci adayları diledikleri takdirde yollarına İTÜ Çekirdek, İTÜ MAGNET, INNOGATE, İTÜNOVA TTO, BEETECH ile devam ederek İTÜ Arı Teknokent bünyesindeki çok çeşitli destek programlarından ve ödüllerden yararlanıyor. Yerli firmalarımız bu sayede yurt dışına açılabiliyor, hatta global ölçekte bir firmayla yoluna devam edebiliyor. Bakanlığımız ve sektörün öncü kuruluşları tarafından çalışmalarımızın ödüle değer görülmesi bizi gururlandırdı. İTÜ olarak bu ekosistemin Türkiye hattına yayılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine yaptıkları katkılardan dolayı ödüle değer görülen bir diğer üniversite ODTÜ olurken, ilham veren girişimciler ödülü yazar Ayşe Arman ve Türkiye Oyun Geliştiriciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin’e verildi.

girisimcilik_ekosistem_oduleri (1)

İşte Türkiye’nin En Başarılı 10 Girişimcisi